30 de clujeni au ajuns la spital după ce au leşinat pe stradă din cauza căldurii

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Gabriel Petrescu)

Un număr de 30 de persoane, majoritatea în vârstă, au fost transportate la spital, duminică, după ce au leşinat în locuri publice din Cluj-Napoca, respectiv pe stradă, în pieţe sau la biserici, din cauza căldurii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că majoritatea persoanelor leşinate erau în vârstă.

"La nivelul Serviciului de Ambulanţă Cluj am avut înregistrate, duminică, 30 de cazuri de lipotimii, au fost persoane, majoritatea în vârstă, care au leşinat în locuri publice - pe stradă, în pieţe sau în zona bisericilor, din cauza căldurii. Acestea au primit ajutor medical din partea echipajelor Ambulanţei, au fost stabilizate la faţa locului, după care au fost transportate la spital", a spus Simu.

Potrivit acestuia, în zilele de sâmbătă şi duminică, numărul apelurilor la Ambulanţă a crescut cu circa 10 la sută, faţă de weekend-ul anterior, numărul intervenţiilor pentru tratarea diverselor afecţiuni fiind de 500.

Duminică, la Cluj-Napoca, au fost înregistrate temperaturi de circa 30 de grade Celsius la orele amiezii.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat, luni, suplimentarea corturilor unde clujenii pot primi apă plată, în condiţiile în care se anunţă temperaturi de circa 35 de grade Celsius.

"Pe lângă farmaciile partenere în care clujenii pot găsi apă plată şi pahare de unică folosinţă şi, de asemenea pot cere prim ajutor de la personal calificat, Primăria Cluj-Napoca a amplasat corturi deschise pe trotuar, în zone extrem de circulate, în care trecătorii vor putea găsi apă rece şi se vor putea adăposti câteva minute de arşiţa soarelui. Corturile sunt amplasate în Piaţa Unirii, lângă Primăria veche, în Piaţa Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenţilor, pe Calea Turzii, vis-a-vis de Teatrul Naţional", se arată într-un comunicat al Primăriei clujene.

Luni, până la ora transmiterii acestei ştiri, nu s-au înregistrat solicitări ale Ambulanţei, în cazuri de lipotimii.

 

 

Versiune mobil | completa