Alegerile pentru conducerea PNL Cluj, amânate după sesizări privind încălcări ale regulamentului

de Andreea Tobias, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Raul Stef)

Liderul PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a partidului, programate pentru sâmbătă, au fost amânate, după ce mai mulţi membri au trimis sesizări la Bucureşti legate de eventuale încălcări ale regulamentului, respectiv de faptul că lista delegaţilor pentru Conferinţa Teritorială a fost incompletă.

Nicoară cere, din această cauză, demisia de onoare a preşedintelui PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, şi demiterea Biroului Politic Local al filialei, consideraţi vinovaţi pentru situaţia creată.

"Conferinţa Teritorială de alegeri a PNL Cluj, care trebuia să aibă loc sâmbătă, a fost amânată de Secretariatul General al partidului, după ce au fost trimise la Bucureşti mai multe sesizări ale unor membri privind nerespectarea normelor statutare de organizare a adunărilor generale şi nerespectarea unui articol din regulamentul de aplicare a statutului PNL", a spus Nicoară.

Potrivit acestuia, până luni toate filialele locale ale PNL Cluj urmau să organizeze adunări generale, care să desemneze delegaţii la Conferinţa Teritorială, urmând să fie trimisă o listă a acestora la Bucureşti.

Adunarea Generală a PNL Cluj-Napoca a avut loc săptămâna trecută, dar pentru că au existat nemulţumiri legate de delegaţi, aceasta a fost reconvocată pentru joi, iar astfel lista delegaţilor la Conferinţa Teritorială a fost trimisă incompletă la Bucureşti.

"Au fost nişte probleme, trebuia reconvocată (Adunarea Generală a PNL Cluj-Napoca - n.r.) atunci imediat, în zece minute, nu peste câteva zile. S-a trimis luni la Bucureşti un convocator cu delegaţii PNL Cluj la Conferinţa Teritorială, din care lipseau cei din Cluj-Napoca. Consider vinovaţi de această situaţie pe preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, şi Biroul Politic Local, motiv pentru care cer demisia de onoare a lui Petran, demiterea biroului şi organizarea de noi alegeri la filiala municipală", a spus Nicoară.

Acesta l-a acuzat pe Ioan Petran că "şi-a bătut joc" de membrii filialei municipale a PNL şi a adus prejudicii "grave" de imagine acesteia.

Potrivit lui Marius Nicoară, conducerea centrală a partidului va trimite la Cluj-Napoca o comisie de "regularitate şi audit" care va analiza situaţia.

"Data la care va avea loc o nouă Conferinţă Teritorială a PNL Cluj de alegeri va fi stabilită de Biroul Politic Naţional al PNL", a spus Nicoară.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj urmau să candideze, sâmbătă, la Conferinţa Teritorială de alegeri, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi consilierul judeţean Mihai Szeplekan, în timp ce actualul lider, Marius Nicoară, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Liderul PNL, Crin Antonescu, declarase săptămâna trecută la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că dacă ar fi membru al filialei, l-ar susţine pe Horea Uioreanu pentru funcţia de preşedinte.

 
Tag-uri:
alegeri pnl
,probleme
,

 

Versiune mobil | completa