Băiatul lovit de o maşină condusă de un diplomat ungar în Cluj are o fractură la un picior

de Vasile Hotea, Andreea Tobias

Foto: Mediafax (Gabriel Petrescu)

Băiatul în vârstă de 14 ani care a fost accidentat, marţi, când traversa strada neregulamentar, de o maşină condusă de un reprezentant al Consulatului Ungariei din Cluj-Napoca, a suferit o fractură la picior şi rămâne spitalizat, medicii afirmând că se simte bine şi că nu are nevoie de operaţie.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că starea băiatului este bună şi că acesta va fi externat peste trei zile.

"Starea de sănătate a copilului accidentat este bună, are o fractrură la gambă şi va sta internat în spital trei zile. Din investigaţiile de până acum nu credem că va fi nevoie de intervenţie chirurgicală", a spus Lazăr.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Anca Sidonia Bolba, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX,că primele cercetări făcute de poliţişti au arătat că accidentul s-a produs deoarece băiatul a traversat strada printr-un loc nemarcat.

"Copilul s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără să se asigure şi a fost accidentat de un autoturism care circula regulamentar. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a spus Bolba.

Totodată, reprezentanţii Consulatului Ungariei din Cluj-Napoca spun că regretă accidentul şi că diplomatul care se afla la volanul maşinii, consulul Zoltan Szucs, nu s-a folosit de dreptul la imunitate.

"Colegul nostru a cooperat cu organele de Poliţie şi nu s-a folosit de dreptul de imunitate, nu a consumat băuturi alcoolice, iar acest fapt a fost justificat şi de analizele efectuate. Ne pare rău pentru cele întâmplate şi dorim însănătoşire grabnică victimei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, consulul general interimar Bitay Levente.

Băiatul de 14 ani a fost accidentat, marţi, în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, de o maşină cu număr de Corp Diplomatic condusă de consulul Zoltan Szucs de la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca.

 
Tag-uri:
băiat
,accident
,

 

Versiune mobil | completa