Casa - cutie de chibrituri, cu probleme la colţ

Casa cutie de chibrituri cu geamuri colţuroase

Proprietarul acestei frumuseţi era pasionat, probabil, de povestea "Cei trei purceluşi", admirându-l mai ales pe cel care şi-a făcut casa din chibrituri. Cum pentru aşa ceva nu primea totuşi autorizaţie (sau... mai ştii?!), omul şi-a făcut şi el o casă ca o cutie de chibrituri.

 

Ca să spargă monotonia însă, o minte luminată (de soare) a plasat într-o parte geamuri normale, iar pe cealaltă ferestre care dau colţul - nu la figurat, ci la propriu! Cireaşa de pe tort e triunghiulară - acoperişul e retras şi nu vine la întâlnirea cu pereţii, probabil pentru că nu-i o problemă dacă pe colţuri plouă.

 

Bijuteria de pe strada Alverna mai are şi un balcon parţial acoperit, în faţă, pentru ca proprietarii să se poată relaxa în linişte, ascultând zgomotul traficului de pe stradă.

 


 

Ştim că sunt multe aberaţii urbanistice în Cluj, dar uneori ne mai scapă. De cunoşti alte cazuri în care se construieşte (sau s-a construit) la fel de haotic, scrie-ne pe adresa redactia@clujeanul.ro. Scrie şi care e numele străzii, şi numărul. Iar de ai şi nişte poze, te trecem în testament, în semn de recunoştinţă.

 

Şi dacă vrei să ştii la ce ne trebuie, ţi-om zice: taman am deschis "Insectarul arhitecturii clujene contemporane". Cam bănuieşti ce vrem să punem în el. Şi ultima rugăminte: nu ne trimite mai mult de zece insecte, ăăă... exemple pe zi. Că este vreme pentru toate.

 

 


 

Această casă va intra oficial în competiţia din "Insectarul arhitecturii clujene" din 9 mai, aşa că e vreme să o votezi până în 15 mai la ora 13. Dă o notă acestui articol pentru a ne spune cât te încântă casa din imagini. Cea mai urâtă casă a săptămânii va fi prezentată şi cititorilor săptămânalului tipărit CLUJEANUL.

 

 

Versiune mobil | completa