Ce spectacole pregăteşte Teatrul Maghiar din Cluj pentru noua stagiune

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Hotea

Foto: Facebook//Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, directorul instituţiei, Tompa Gabor, afirmă că în noua stagiune vor fi puse în scenă spectacole ale unor regizori din România şi din străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, piesa "Plugarul şi moartea" de Johannes von Tepl, regizată de Mihai Măniuţiu, va avea premiera în 8 spetembrie, în cadrul Întâlnirilor Internaţionale "George Banu", iar la spectacolul "L-am servit pe regele Angliei" de Bohumil Hrabal au început repetiţiile cu regizorul Michal Dočekal.

În cadrul noii stagiuni vor mai fi puse în scenă spectacolele "Victor sau copiii la putere" de Roger Vitrac, în regia lui Silviu Purcărete, "Sweeney Todd" de Stephen Sondheim, regizat de Dragoş Galgoţiu, "Caravaggio" (regia Robert Woodruff), "Leda" de Miroslav Krleža, în regia lui Robert Raponja, "Brad de Crăciun la familia Ivanov" de Al. Vvedenski, regizat de Andras Urban, "Bolero" de Péter Demény, în regia lui István Albu, şi "Serena in X-tremis" de Stephanie Robinson & Theodore Shank.

Un proiect special al acestei stagiuni va fi coproducţia "Social Error - Ultimul om din...", realizat în parteneriat cu Uniunea Teatrelor din Europa. Proiectului internaţional regizat de Viktor Bodo i se vor alătura actori ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj, două reprezentaţii urmând să aibă loc la începutul lunii noiembrie.

"De asemenea, multe dintre spectacolele de succes ale teatrului vor rămâne în repertoriu. Pe lângă acestea, se vor relua, cu o nouă distribuţie, spectacolele: «Născut pentru niciodată» de András Visky, regia Gábor Tompa, şi «Unchiul Vania» de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban", afirmă Tompa Gabor.

Conform sursei citate, va continua seria programelor conexe, iniţiate şi derulate în stagiunile anterioare: spectacole-lectură, lansări de carte, întâlniri cu scriitori renumiţi, concerte.

Pentru spectacolele din lunile septembrie şi octombrie biletele au fost deja puse în vânzare şi se pot achiziţiona de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete. Pentru noua stagiune, teatrul va pregăti lunar promoţii pentru achiziţionarea online a biletelor şi alte oferte.

 
Tag-uri:
teatru maghiar
,stagiune
,

 

Versiune mobil | completa