Centru cultural cu sală polivalentă şi hotel pe strada Avram Iancu

Centru cultural cu sala polivalentă şi hotel pe strada Avram Iancu

Clujul ar putea avea un nou centru cultural, care va cuprinde şi un hotel, la doar câteva sute de metri de Bastionul Croitorilor, noul "centru de cultură urbană" al oraşului. Proiectul propus de arhitecţii Trans Form are ca beneficiari două persoane fizice: Rafila şi Dumitru Rodeanu.

Ansamblul multifuncţional propus ar urma să fie ridicat pe partea stângă a străzii Avram Iancu, conform sensului de mers piaţa Lucian Blaga – piaţa Cipariu. Regimul de înălţime va varia între două şi patru etaje, deşi în zonă clădirile au acum doar un etaj. Sala polivalentă ar urma să fie amplasată la etajele superioare, iar la etajele de mai jos vor fi amenajate 105 camere de hotel. „Funcţia hotelieră propusă ar completa într-un mod fericit caracterul zonei, mai ales că în zona centrului istoric nu se află alte hoteluri funcţionale”, se arată în proiect.

În total, este vorba despre o suprafaţă de aproape de 2.000 de metri, în care este însă inclusă şi o porţiune a zidului medieval de apărare, pe care compania îşi propune să îl reabiliteze. “Zona se supraîncarcă cu o astfel de clădire. Construirea continuă în zonă şi modul de ocupare, mai ales în apropierea zidului, ar trebui să fie cât mai reduse. Eu aş propune un alt tip de clădire”, a declarat arhitectul Şerban Ţigănaş.

Proiectul va reveni în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism  pentru o nouă prezentare la viitoarele şedinţe, chiar dacă se află doar la studiu de oportunitate.

 

 

Versiune mobil | completa