CJ Cluj scoate la vânzare cele 98 de cabinete medicale şi stomatologice pe care le concesionase

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Publimedia//Shutterstock

Consiliul Judeţean Cluj va scoate la vânzare cele 98 de cabinete medicale şi stomatologice aflate în proprietatea privată a judeţului şi situate în municipiul Cluj-Napoca, întrucât sumele încasate din taxa de concesiune percepută sunt mai mici decât costul întreţinerii.

"Am adoptat, luni, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Cluj, un proiect foarte important care priveşte vânzarea tuturor cabinetelor medicale şi stomatologice aflate în proprietatea privată a judeţului. Este vorba de 98 de unităţi în care se desfăşoară activitate medicală în Cluj-Napoca, cabinete ale medicilor de familie şi stomatologice. În prima fază scoatem la vânzare 47 de cabinete, după care vor urma şi celelalte. Am scos la vânzare cabinetele după ce am constatat că sumele încasate de noi din concesiune sunt mai mici decât costul întreţinerii cabinetelor. Am avut discuţii cu medicii care au în concesiune aceste cabinete şi au fost de acord să le cumpere", a declarat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a subliniat că vânzarea se va face cu plata integrală, la preţul pieţei, după ce cabinetele vor fi evaluate de un expert.

"Proprietatea va rămâne medicilor, iar sumele rezultate în urma vânzării cabinetelor vor intra în bugetul judeţului Cluj", a menţionat şeful CJ Cluj.

CJ Cluj încasează 5.000 de euro pe an din taxa de concesiune pe aceste cabinete.

Proiectul privind vânzarea cabinetelor medicale a fost adoptat cu 27 de voturi "pentru".

 

 

Versiune mobil | completa