Cluj-Napoca are buget record

Cluj-Napoca are buget-record

Consilierii locali au votat joi proiectul de buget pe anul 2008, după o dezbatere aprinsă. Astfel, Cluj-Napoca va avea anul acesta un buget record de 990 de milioane de lei.

"Este cel mai mare din istoria Clujului - peste 900 de milioane de lei. Corespunde şi strategiei, e un buget care va consolida şi infrastructura, e destinat construirii a noi patru cartiere, creării zonei metropolitane. Cea mai mare parte a bugetului va merge către infrastructură", a precizat primarul Emil Boc.

Cea mai mare nemulţumire a venit din partea consilierilor PSD, deşi cele 28 de propuneri făcute de ei erau incluse în bugetul pe anul 2008.

"A lipsit consultarea publică şi a consilierilor locali. Bugetul este cel mai important şi era necesar să fie supus unei dezbateri publice", a afirmat consilierul social-democrat Remus Lăpuşan.

Pentru sănătate, cultură şi recreere au fost alocaţi peste 40 de milioane de lei, pentru învăţământ 215 milioane, iar pentru transporturi 200 de milioane de lei. Deşi consilierul PSD Alexandru Cordoş a cerut amânarea proiectului de buget, acesta a fost aprobat cu doar două abţineri şi niciun vot împotrivă.

Social-democraţii i-au criticat pe colegii de la PDL, PNL şi UDMR pentru că s-au întâlnit să discute proiectul de buget fără să-i cheme şi pe ei.
 

 

Versiune mobil | completa