Cluj-Napoca s-ar putea înfrăţi cu oraşul chinez Zhengjianng, care are trei milioane de locuitori

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Marcella Drăgan)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, că municipiul s-ar putea înfrăţi cu oraşul Zhengjianng din China, care are o populaţie de trei milioane de locuitori şi cinci universităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că oraşul Zhengjianng este unul foarte vechi, care are profil cultural şi turistic şi care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca.

"Dacă voi primi un accept din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, am pus la cale dezvoltarea unei relaţii de înfrăţire cu oraşul Zhengjianng din provincia Jiansu, un oraş de trei milioane de locuitori, care are cinci universităţi. Este un oraş foarte vechi, care are un profil cultural şi turistic şi care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca. Am întâlnit deschidere pentru dezvoltarea unei asemenea relaţii", a spus Boc.

El a menţionat că a fost săptămâna trecută într-o vizită în China, ca membru al unei delegaţii a PDL şi a profitat de ocazie pentru a iniţia contacte care să poată fi dezvoltate în viitor de Primăria Cluj-Napoca.

Municipiul Cluj-Napoca mai este înfrăţit, din anul 1994, cu un alt oraş din China, Zhengzhou, capitala provinciei Henan, care are 7,5 milioane de locuitori.

 
Tag-uri:
boc
,oraş
,china

 

Versiune mobil | completa