Clujul va găzdui Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Publimedia (Dragoş Cristescu)

Potrivit unui comunicat al organizatorilor festivalului, transmis, miercuri, în cadrul manifestării vor avea loc concursuri cu participare internaţională pentru chitarişti profesionişti, tineri chitarişti şi pentru formaţii camerale cu chitară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca organizează în luna august a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Transilvania. Cu acest prilej vor avea loc concursuri cu participare internaţională pentru chitarişti profesionişti, tineri chitarişti, desfăşurate pe patru categorii de vârstă, şi pentru formaţii camerale cu chitară, cursuri de master class susţinute de profesori de talie internaţională, conferinţe şi seminarii pe teme ale interpretării muzicale. Concursurile de chitară vor avea cinci jurii internaţionale şi îşi propun descoperirea valorilor autentice şi promovarea tinerelor talente ale şcolii româneşti de chitară, precum şi recompensarea cu premii şi burse de studiu a celor mai merituoşi", se arată în document.

Organizatorii festivalului au subliniat că vor avea loc recitaluri extraordinare de chitară susţinute de interpreţi din România, Ungaria, Franţa sau Muntenegru, precum Vlad Soare, Sergiu Hudrea, Nemeth Csaba, Thibault Garcia & Antoine Moriniere, Jelica Mijanovici, Gabriel Bianco şi Andras Csaki.

"Noutatea acestei ediţii constă în diversificarea şi creşterea valorică a activităţilor festivalului, evenimentul devenind nu doar cea mai importantă manifestare de acest gen din România, ci şi un însemnat pol cultural pentru chitariştii din întreaga Europă", au mai subliniat organizatorii festivalului.

Spectacolele, recitalurile şi concertele vor avea loc la Academia de Muzică Gheorghe Dima, la Casa de Cultură a Studenţilor, la Biserica Reformată şi la Colegiul universitar reformat "Apafi Mihaly" Cluj-Napoca.

Festivalul se desfăşoară în perioada 6-11 august în parteneriat cu Asociaţia de chitară Transilvania Cluj-Napoca.

 
Tag-uri:
festival
,chitară
,cluj

 

Versiune mobil | completa