Concurs de desene pentru găsirea unei embleme a Teatrului de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Ziarul Clujeanului)

Directorul Teatrului de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca, Emanuel Petran, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia a lansat un concurs de desene, intitulat "În căutarea lui Puck" şi dotat cu un premiu de 1.000 de lei şi alte premii în abonamente.

"Căutăm un simbol pentru Puck, numele instituţiei care a fost inspirat din personajul piesei «Visul unei nopţi de vară» de William Shakespeare. Sunt admise orice tip de desene sau schiţe, fie pe hârtie, fie în format electronic. Propunerile pot fi trimise până în data de 2 septembrie. Desenul care va fi desemnat câştigător va deveni emblema instituţiei. Mai mult, pe baza acestui desen va fi sculptată păpuşa care va deveni simbolul Teatrului de Păpuşi. Dacă teatrul se numeşte Puck, mi se pare normal ca păpuşa care să reprezinte teatrul să fie Puck. E adevărat că e greu de definit personajul Puck, deoarece a fost un duh, dar poate tocmai în asta stă nebunia celor care doresc să facă aşa ceva", a spus Petran.

El speră că popularitatea instituţiei va creşte în rândul copiilor, după ce viitoarea păpuşă-simbol Puck va deveni celebră în Cluj-Napoca.

Teatrul de Păpuşi "Puck" a fost înfiinţat în anul 1950, iar pe scena sa au fost jucate, în limbile română şi maghiară, piese importante adresate în special copiilor.

Teatrul a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, la care a obţinut diverse premii.

 
Tag-uri:
teatru
,puck
,concurs

 

Versiune mobil | completa