Doi candidaţi au luat 10 la admiterea la UMF Cluj, la două specializări ale Facultăţii de Farmacie

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Doi candidaţi dintre cei înscrişi la admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut nota 10 la examen, aceştia optând pentru locuri bugetate la specializările Farmacie şi Nutriţie şi Dietetică, din cadrul Facultăţii de Farmacie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, pentru cele 601 locuri bugetate şi 267 de locuri cu taxă şi pentru a doua facultate au concurat 1.983 de candidaţi, din cei 1.995 înscrişi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Examenul de admitere s-a susţinut, miercuri, prin probă scrisă, în limba română, conform tematicii stabilite fiecărui program de studiu, şi s-a desfăşurat după sistemul «grilă» al întrebărilor. Au fost obţinute două note 10 la specializările Farmacie şi Nutriţie şi Dietetică, din cadrul Facultăţii de Farmacie. Ultima notă la specializarea Farmacie a fost 8,32, iar la Nutriţie şi Dietetică a fost 7,95. La Farmacie au fost 267 de candidaţi înscrişi, concurenţa fiind de 2,78 pe loc bugetat, iar la Nutriţie şi Dietetică au fost 38 de candidaţi înscrişi, iar concurenţa a fost de 1,85 pe loc bugetat", se arată în documentul citat.

Potrivit comunicatului, la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, au fost cei mai mulţi candidaţi înscrişi - 899, concurenţa a fost de 3,01 pe loc bugetat, prima notă de admitere fiind 9,79, iar ultima notă 7,71.

Nouă candidaţi, olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale, conform legislaţiei în vigoare, au fost admişi la Facultatea de Medicină.

De asemenea, una din absolventele de liceu din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la bacalaureat, Georgiana Bora de la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, a intrat la UMF la Facultatea de Medicină, după ce a obţinut nota 9,22.

 
Tag-uri:
umf cluj
,admitere
,

 

Versiune mobil | completa