Doi morţi şi patru răniţi, pe DN1, între Cluj şi Huedin

foto: Radu Goia

Două persoane şi-au pierdut viaţa, alte patru au fost rănite într-un accident produs miercuri seara pe DN1 / E60, în jurul orei 17:30, la ieşirea din Căpuşu Mare înspre Huedin.

 

Un tânăr de 25 de ani din judeţul Bihor, care venea înspre Cluj la volanul unui BMW, a intrat pe contrasens, cu viteză prea mare, într-o curbă la stânga marcată ca periculoasă. Maşina s-a izbit frontal de un microbuz, marca Opel Vivaro, plin de pasageri, cetăţeni maghiari, care venea din sens opus.

 

Au murit tânărul şofer al BMW-ului, Emanuel Traian S., din Oradea, considerat responsabil de producerea accidentului, şi Andrei C., de 67 de ani, din localitatea Găleşti, judeţul Mureş, pasager în microbuz. Răniţii au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor I din Cluj-Napoca. Dintre aceştia, Susana C., de 63 de ani, se află în stare critică.

 

Impactul a fost atât de puternic, încât maşinile s-au rotit şi s-au oprit pe drum în poziţii opuse sensului iniţial de mers. Scaune şi bucăţi din caroseria ambelor maşini au ajuns pe câmp la zeci de metri de la locul accidentului. Din spusele poliţiştilor, tânărul avea permis de conducere de abia două luni.

 

Circulaţia a fost complet blocată timp de mai bine de două ore, miercuri seară, pe ambele sensuri de mers. Şoferii care plecau dinspre Cluj spre Oradea rămâneau blocaţi în coloana de maşini încă din Gilău.

 

 

 

Versiune mobil | completa