Fermierii din Transilvania vor asociaţie profesională, pentru a combate "abuzurile Guvernului"

de Andreea Tobias, Vasile Magradean

Foto: Publimedia (Octav Ganea)

Fermierii din Transilvania îşi vor înfiinţa, în luna septembrie, o asociaţie profesională care va avea rolul de a combate "abuzurile Guvernului şi Ministerului Agriculturii" şi de a discuta, "pe o singură voce", cu autorităţile statului, despre problemele specifice.

Emil Turdean, un fermier din zona Turda, judeţul Cluj, membru al comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea Asociaţiei Profesionale a Fermierilor din Transilvania, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că demersul este susţinut de asociaţii profesionale ale fermierilor din Austria, Germania şi Olanda.

"În luna septembrie vom înfiinţa Asociaţia Profesională a Fermierilor din Transilvania, care vrem să-i reunească pe toţi fermierii care lucrează pământul şi pe cei din zootehnie din regiune. Rolul înfiinţării asociaţiei este de a combate abuzurile Guvernului şi Ministerului Agriculturii împotriva fermierilor, de a eradica bâjbâielile în elaborarea ghidurilor privind proiectele europene, de a discuta pe o singură voce în Transilvania cu autorităţile despre problemele fermierilor. În demersul nostru avem sprijinul unor asociaţii profesionale ale fermierilor din Austria, Germania şi Olanda", a spus Turdean.

Potrivit acestuia, din comitetul de iniţiativă fac parte câte doi fermieri din fiecare judeţ din Transilvania, membrii viitoarei asociaţii urmând să plătească o cotizaţie anuală de un euro pe fiecare hectar de teren deţinut.

Emil Turdean deţine peste 800 de hectare de teren agricol în zona Turda şi o ferme de bovine de carne.

 
Tag-uri:
agricultori
,asociaţie
,

 

Versiune mobil | completa