În judeţul Cluj, probele scrise la Bacalaureat vor fi supravegheate cu 560 de camere video

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Mediafax (Tibi Bologh)

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care încep luni, vor fi supravegheate în judeţul Cluj cu ajutorul a 560 de camere video, câte două în fiecare clasă, urmând să fie instalate astfel de camere şi în locurile unde se multiplică şi se predau subiectele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în fiecare sală de clasă vor fi doi profesori supraveghetori, care vor sta într-o parte şi alta a sălii.

"Probele scrise la Bacalaureat, care încep luni, vor fi supravegheate la nivelul judeţului Cluj cu 560 de camere video, câte două pe sală, pe holuri, dar vor fi camere şi în locurile unde se multiplică subiectele şi unde se predau subiectele. Înregistrările vor fi păstrate o lună, în cazul în care vor fi contestaţii. De asemenea, în fiecare sală de clasă vor fi câte doi profesori supraveghetori, care vor sta într-o parte şi alta a sălii. Vom avea şi o cameră specială pentru depunerea unor telefoane mobile sau cărţi", a spus Cuibus.

El a subliniat că la ISJ Cluj sunt, în rezervă, alte 200 de camere video în cazul în care unele se vor strica pe perioada Bacalaureatului.

În judeţul Cluj, Bacalaureatul se susţine în 18 centre de examen.

La probele scrise s-au înscris 5.001 de elevi, din care 4.250 de absolvenţi de liceu din 2013, diferenţa fiind reprezentată de absolvenţi din anii trecuţi.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat se vor afişa în 8 iulie.

 

 

Versiune mobil | completa