În luna iulie se dau cheile la cartierul Oser

În luna iulie se dau cheile la cartierul Oser

Primăria a decis în vara anului 2006 mutarea târgului de vechituri şi de cherestea din Oser şi folosirea spaţiului de 2,8 hectare pentru ridicarea unui cartier de locuinţe sociale. Proiectul este într-un stadiu avansat de realizare, primele locuinţe urmând a fi predate în vara acestui an. "Predarea cheilor se va face în luna iulie pentru ca să nu fie şantier în jurul locuinţe. Atribuirea locuinţelor se face mai devreme. În luna mai vom afişa listele de priorităţi. Putem să atribuim locuinţele înainte sau după campania electorală", a declarat pentru Clujeanul.ro, vicepriamarul Boros Janos.


Cartier aerisit

Cartierul va fi format din 26 de blocuri care vor totaliza un număr de 271 de apartamente. Regimul de înălţime al blocurilor este de parter plus 3 etaje. Locuinţele au o cameră sau două şi vor fi în întregime alocate pentru cazurile sociale înregistrate la primărie. Blocurile sunt fi construite din fondurile primăriei şi ANL, suma necesară fiind de 52.500.000 de lei.


271 de locuinţe la 2.000 de cereri


Consilierii locali au votat, marţi, modul de atribuirea al locuinţelor. Înscrierile s-au făcut până pe data de 31 ianuarie 2007. "La cele 271 de locuinţe sunt aproximativ 2000 de cereri. Vor exista de fapt 3 liste. Una pentru tinerii sub 35 de ani, una pentru cei evacuaţi şi ultima pentru persoanele care nu se încadrează în niciuna dintre cele două categorii", a susţinut Boros. Consilieii au stabilit că: 151 de locuinţe vor fi atribuite persoanelor aflate pe lista de priorităţi, în ordinea punctajelor obtinute, 70 de locuinte vor fi alocate persoanelor evacuate din imobilele naţionalizate şi retrocedate vechilor proprietari sau persoane în curs de evacuare, în ordinea punctajelor obţinute şi, în cele din urmă, 50 de locuinţe vor fi distribuite tinerilor sub 35 de ani, în ordinea punctajelor obţinute.
 

 

Versiune mobil | completa