La UBB Cluj a fost înfiinţată prima Clinică Universitară de Psihologie din România

Daniel David, coordonatorul Clinicii PsyTech

La Cluj, în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", a fost înfiinţată prima Clinică Universitară de Psihologie din România. Intitulată PsyTech şi condusă de profesorul Daniel David, clinica apelează la cele mai revoluţionare tehnologii şi metode de consiliere, diagnostic şi terapie psihologică din lume.

 

În cadrul acestei clinici se va utiliza terapia în realitatea virtuală, cea în interiorul Cubului (copie a Holodeck-ului din Star Trek), terapia cu ajutorul roboţilor dotaţi cu inteligenţă artificială dar şi terapia cu ajutorul benzilor desenate. În cadrul aceleiaşi clinici se va relua programul, întrerupt în 2001, de terapie online.

 

Printre serviciile pe care le va oferi Clinica PsyTech se numără:

- psihodiagnostic şi evaluare clinică

- psihoterapie (terapie individuală, terapie de cuplu/familie şi terapie de grup)

- consiliere psihologică (clienţii învaţă proceduri legate de luarea deciziilor eficiente, rezolvarea de probleme, negocierea şi managementul conflictelor, control şi autocontrol, comportamental şi emoţional, managementul stresului la locul de muncă)

- consiliere genetică (cunoaşterea şi controlul psihologic al riscului de dezvolta tulburări care implică factori genetici, consilierea viitorilor părinţi cu privire la riscul genetic pe care îl implică concepţia).

 

Pe lângă acestea, Clinica PsyTech oferă pachete de servicii care se adresează direct mediului economic şi corporatist, fiind adaptate atât pentru angajaţii care au probleme emoţionale şi/sau de comportament care le afectează performanţa în muncă, cât şi pentru organizaţie ca întreg.

 

 

 

 

Mai mult despre tehnologiile de avangardă folosite în cadrul Clinicii PsyTech:

 

Terapia în realitatea virtuală - click aici

 

Terapia în Holodeck - click aici

 

Cubul, stadiul proiectului/ Platforma Matrix - click aici

 

Retman - terapia cu ajutorul benzilor desenate - click aici

 

Roboterapia - terapia cu ajutorul roboţilor inteligenţi sub formă de dinozaur sau de focă - click aici

 

 

 

Pe lângă serviciile de terapie pe care le oferă, Clinica îşi propune să formeze şi specialişti în domeniu. "Clinica PsyTech a fost gândită ca un Centru de Excelenţă care să reunească cei mai buni profesionişti din domeniu, pregătiţi la standarde internaţionale, şi să ofere cele mai avansate servicii de specialitate, stabilind standardele de practică în domeniu, în Cluj-Napoca şi în ţară", susţine Daniel David, fondatorul şi cel care conduce clinica.

 

 

 

 

 

Versiune mobil | completa