Logicode: Continuăm să angajăm personal specializat în dezvoltarea de software

Ziarul Financiar, ediţie de Transilvania: Conducerea companiei Logicode din Cluj-Napoca, specializată în tehnologia codurilor de bare, estimează că va ajunge în următorii trei ani la o cifră de afaceri de 5 milioane de euro şi la un număr de 50 de angajaţi.


Anul trecut cifra de afaceri a furnizorului clujean de software a fost de aproximativ 1,6 mil. euro, iar pentru acest an reprezentanţii companiei Logicode estimează o cifră de afaceri de 2,8 mil. euro. În prezent numărul de salariaţi ai companiei este de 30 de persoane, conducerea Logicode anunţând noi angajări în perioada următoare de timp.


“Unul dintre obiectivele prioritare ale companiei noastre pentru acest an a fost dezvoltarea şi eficientizarea echipei Logicode, în vederea îmbunătăţirii performanţei oamenilor. Vom mai face angajări şi în 2009 pentru dezvoltarea echipei de consultanţi tehnici pe soluţii de mobilitate”, a declarat pentru ZF Transilvania Ciprian Cosma - director executiv Logicode.


Potrivit reprezentanţilor companiei clujene, piaţa codurilor de bare şi a soluţiilor de automatizare a operaţiunilor cu ajutorul codurilor de bare este în continuă dezvoltare, cea mai bună dovadă fiind numărul mare de jucători din acest domeniu de activitate.

 

“în ultimii ani au apărut multe firme noi în acest domeniu, iar alte companii, în principal furnizoare de soluţii pentru retail, s-au extins şi pe această piaţă. Avantajul companiei noastre este acela că oferim soluţii complete, în comparaţie cu alte firme care furnizează doar echipamente”, spune Cosma. Conform oficialilor Logicode, ritmul de creştere a veniturilor din servicii şi software a devansat ritmul de creştere a veniturilor din echipamente şi consumabile.


“Această tendinţă reflectă orientarea Logicode către furnizarea de soluţii, atât hardware, cât şi software, completate cu serviciile de suport post-vânzare. Criza de pe piaţa forţei de muncă şi dinamica excesivă a acestei pieţe au fost resimţite şi de către compania noastră, prin urmare a fost important pentru noi să ne consolidăm politica de resurse umane”, a afirmat Ciprian Cosma.


Conducerea companiei a precizat că proiectele Logicode din acest an au fost orientate spre consolidarea cotei de piaţă pe domeniul soluţiilor de coduri de bare.


“Ne propunem să ne extindem poziţia pe piaţă prin lărgirea portofoliului de clienţi şi printr-o abordare centrală pe relaţia cu clienţii actuali. Intenţionăm, de asemenea, să ne concentrăm pe serviciile de «customer support», astfel încât să nu rămânem doar un simplu furnizor de echipamente”, a precizat Ciprian Cosma. Potrivit oficialilor companiei Logicode, în acest an s-a urmărit şi dezvoltarea filialei din Bucureşti, prin extinderea echipei de angajaţi.


“Piaţa din zona de sud a ţării este una puternic concurenţială, de aceea pentru noi e foarte important să dezvoltăm această filială”, a declarat directorul executiv al Logicode.
Portofoliul de servicii al Logicode include aplicaţii pentru codurile de bare şi tehnologii de tipărire şi marcare industrială. Firma Logicode a dezvoltat în ultimii ani parteneriate directe cu lideri mondiali din domeniu precum Intermec, Markem, Datamax, Casio, Avery Dennison sau Seagull Scientific, iar din luna iunie 2006 compania este Microsoft Certified Partner.


Înfiinţată în 1993 la Zalău, judeţul Sălaj, firma are în prezent două puncte de lucru, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, sediul central al societăţii fiind mutat de la Zalău în Cluj în  2005.

 

 

Versiune mobil | completa