Moment de reculegere pentru victimele din Muntenegru, la ceremonia de Ziua Drapelului, la Cluj

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Bogdan Danescu)

Drapelul naţional a fost coborât, marţi seară, de pe catargul din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca şi dus în Catedrala Mitropolitană, iar miercuri dimineaţă a fost oficiată o slujbă de sfinţire, de către un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei, mitropolitul Clujului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Drapelul a fost scos apoi din lăcaşul de cult, având loc un ceremonial militar la care au asistat, printre alţii, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu.

Drapelul a fost binecuvântat de IPS Andrei şi sărutat de oficialităţile prezente, după care a fost înălţat pe catarg şi arborat, ulterior, în bernă, pentru marcarea zilei de doliu naţional.

Participanţii la manifestare au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului de autocar din Muntenegru.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a citit hotărârea de Guvern prin care ziua de miercuri a fost declarată una de doliu naţional.

"Dumnezeu să îi odihnească pe cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru, printre care se află şi o clujeancă de-a noastră", a spus Vuşcan.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat, miercuri, că a vorbit la telefon cu soţul Aurorei Morar, femeia din Cluj-Napoca moartă în accidentul din Muntenegru.

El a precizat că soţul acesteia se întorcea de la Bucureşti, aducând trupul neînsufleţit al femeii.

"Am vorbit cu domnul Morar, soţul Aurorei Morar, care a decedat în accidentul din Muntenegru. Era în drum spre Cluj pentru a aduce trupul neînsufleţit al soţiei sale. Mi-a spus că soţia sa s-a aflat cu fiica lor în excursia din Muntenegru, iar fata a scăpat ca prin urechile acului din acest autocar al morţii şi a fost doar rănită şi internată în spital. Femeia decedată avea 56 de ani", a spus Vuşcan.

El a afirmat că, împreună cu soţul femeii care a murit, se întoarce la Cluj şi fiica celor doi, care a fost externată miercuri dimineaţă.

La rândul său, primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca a aprobat alocarea unui loc de veci în Cimitirul Central, unde să fie înmormântată Aurora Morar, funeraliile urmând să aibă loc joi de la ora 13.00

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Trupurile celor 18 persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse, marţi seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), unde au fost identificate după o procedură care a durat aproximativ cinci ore.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie.

 
Tag-uri:
drapel
,doliu
,cluj

 

Versiune mobil | completa