Peste 1.300 de elevi din judeţul Cluj au depus contestaţii după aflarea notelor de la Bacalureat

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Liviu Chirică)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a înregistrat peste 1.300 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacaluareat, peste jumătate fiind la Limba şi literatura română, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la Limba română, urmate de cele de la Matematică şi Istorie.

"Au fost depuse după examenul de bacaluareat un număr de 1.315 contestaţii, din care cele mai multe, 665, au fost cele de la Limba română. Au mai fost 174 de contestaţii la Matematică şi 122 la Istorie. Restul sunt la celelalte materii sau la probele scrise de Limba germană sau maghiară. Sunt cu peste 378 de contestaţii mai puţine decât anul trecut", a spus Cuibus.

Anul trecut, după examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Cluj 1.693 de contestaţii.

Lucrările ale căror note au fost contestate la examenele din această sesiune se trimit la centre de evaluare din alte judeţe.

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat în acest an a fost în judeţul Cluj, înainte de contestaţii, de 70,99 la sută, cu 16,6 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

 

 

Versiune mobil | completa