Peste 12.000 de persoane în a doua seară a Electric Castle, când a concertat trupa Morcheeba

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Hotea

Foto: Facebook//Electric Castle Festival

Peste 12.000 de persoane au asistat, sâmbătă, în pofida ploii, la concertele din a doua seară a festivalului Electric Castle de la Bonţida, judeţul Cluj, când au urcat pe scenă şi membrii trupei Morcheeba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Festivalul Electric Castle, care se desfăşoară la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj, a inclus, sâmbătă, concerte susţinute de Mojo Barrel, Theory of Mind, Subatomic Zoo, Loungerie II, Silent Strike&Band, Robin & The Backstabbers.

De la 21.30, pe scena principală a urcat una din cele mai aşteptate trupe de la Electric Castel, Morcheeba. Cu toate că a plouat pe tot timpul concertului, cei 12.000 de spectatori veniţi din toată lumea au cântat şi dansat alături de trupa britanică, solista Skye Edwards mulţumind publicului pentru ataşamentul de care a dat dovadă. Skye Edwards a încercat să explice atitudinea publicului glumind: "Simt miros de marijuana, cineva fumează aici".

Morcheeba este o trupă britanică renumită pentru mix-ul de influenţe rock, trip hop, R&B, blues şi pop. Cuvântul "morcheeba" înseamnă "calea marijuanei". Formată în 1995, trupa îi avea ca membri iniţiali pe Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (chitară şi clape) şi Skye Edwards ca vocalistă principală. Deşi, la început, cei trei au avut show-uri doar prin cluburile underground din Londra, trupa a căpătat faimă abia atunci când a apărut pe compilaţia "Ultra-Chilled", de la Ultra Records. Primele lor patru albume lansate, "Who Can You Trust?" (1996), "Big Calm" (1998), "Fragments of Freedom" (2000) şi "Charango" (2002), au fost premiate internaţional. În 2003, fraţii Godfrey s-au hotărât să se despartă de vocalista trupei - Skye - şi să o înlocuiască cu o altă cântăreaţă talentată - Jody Sternberg, timp în care Skye a urmat o carieră solo. În 2008, Skye Edwards revine în trupă, iar în iunie 2010, se lansează cel de-al şaptelea şi cel mai de succes album al trupei, "Blood Like Lemonade".

După Morcheeba, pe scena principală au urcat cei de la Şuie Paparude. În pofida numelui, Şuie Paparude au alungat ploaia şi au dezlănţuit petrecerea, ritmurile mai vechi şi mai noi ale formaţiei "electrizând" publicul care a dansat aproape două ore. Şuie Paparude au fost rechemaţi pe scenă de multe ori şi nu s-au lăsat rugaţi. "Şuie Paparude a deturnat festivalul, sunteţi publicul care a rezistat în ploaie atâtea ore, respect, sunteţi minunaţi, felicitări pentru acest festival, vom fi aici şi la anul", a spus Bean, de la Şuie Paparude.

Fondată în 1993, Şuie Paparude este cea mai veche şi titrată trupă de muzică electronică românească. De la "Şuie Paparude" (1995) la "E suflet în aparat" (2010), formaţia reuşeşte să surprindă publicul, să îl captiveze şi fidelizeze, reinventând permanent sunetul şi generând hit după hit pe parcursul a 8 albume.

Petrecerea a continuat până dimineaţă cu Dope D.O.D, ROA şi Pop Killers.

Duminică, peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la Electric Castle, concertele începând la ora 15.00. Pe scena mare vor urca Fine, it’s Pink, Satelittes, Lights Out, CTC (DOC, Deliric şi Vlad Dobrescu), Notes & Ties Orchestra, Telepopmusik, A-Skillz vs. Krafty Kuts, Pendulum ft MC Verse şi Gojira & Planet H.

În curtea castelului a fost amenajată o zonă de campare pentru corturi, dotată cu toate utilităţile necesare. Programul festivalului include şi evenimente complementare muzicii: proiecţii de scurt-metraje, expoziţii de pictură, fotografie şi sculptură, prezentări de modă, târg de carte, acţiuni neconvenţionale de teatru şi dans, concursuri sportive şi jocuri distractive.

Festivalul are loc la Castelul Bánffy de la Bonţida, considerat cândva Versailles-ul Transilvaniei, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din România.

 

 

Versiune mobil | completa