Peste 20.000 de persoane, la concertul trupei rock Deep Purple, de pe Cluj Arena

de Andreea Unturica - Mediafax, Vasile Hotea

Foto: Mediafax (Raul Ştef)

Peste 20.000 de persoane, atât tineri, cât şi oameni în vârstă, au participat, vineri seară, la concertul celebrei trupe rock britanice Deep Purple de pe Cluj Arena, în cadrul Cluj Arena Music Fest, muzicienii declarându-se încântaţi de public şi de atmosfera creată pe stadion.

Primii spectatori au ajuns pe stadion imediat după ora 15.00, prima care s-a umplut fiind zona Golden Circle. Lumea a dansat, a băut bere, a făcut poze şi a cântat alaturi de cei care au fost pe scena. Între cei prezenţi la festival s-au aflat oameni de toate vârstele, atât tineri, cât şi bătrâni, mulţi îmbrăcaţi cu geci, pantaloni din piele, blugi sau tricouri cu formaţiile rock preferate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concertele au început la ora 17.00 cu trupele româneşti Holograf, Compact, Bere Gratis şi Proconsul. Înainte de Deep Purple, ritmurile Phoenix au răsunat cu Baniciu, Kappl, Lipan & Friends.

Pe scenă au urcat apoi membrii celebrei trupe rock Deep Purple, spectatorii vibrând alături de muzicieni la piese precum Fireball, Into the Fire, Strange Kind of Woman. Ian Paice a zdruncinat tobele într-un solo de baterie electrizant, fiind urmat de un solo de chitară al lui Steve Morse şi unul de pian al lui Don Airey, care au pregătit publicul pentru piese ca Perfect Strangers, Smoke on the Water, Hush şi Black Night.

La multe piese, dar mai ales la Smoke on the Water publicul a cântat alături de Deep Purple într-o unică voce, muzicienii arătându-se încântaţi de publicul de pe Cluj Arena şi mulţumind în nenumărate rânduri pentru aplauze, cu cuvinte ca "Magnifique" "Great", "Superb".

Trupa de muzică rock Deep Purple a fost înfiinţată la Hertford, Marea Britanie, în anul 1968. Fondată sub numele de Roundabout, a fost una dintre trupele de marcă ale stilului heavy metal din anii '70 şi este cunoscută mai ales pentru hiturile "Smoke on the Water" şi "Child in Time". Alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, cei de la Deep Purple sunt consideraţi a fi unii dintre pionierii heavy metal-ului şi hard rock-ului. Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Trecând prin numeroase schimbări de componenţă, în prezent trupa este formată din Ian Gillan - voce, Steve Morse - chitară, Roger Glover - bas şi Ian Paice - baterie, alături de Don Airey - claviaturi.

Deep Purple a lansat, în 26 aprilie, un nou album de studio, intitulat "Now What?!", al 19-lea din carieră. Albumul conţine 12 piese, iar una dintre acestea reprezintă un tribut adus actorului Vincent Price, un star al filmelor horror. Precedentul album de studio lansat de trupa Deep Purple se intitulează "Rapture of the Deep" şi a apărut pe piaţă în anul 2005.

Deep Purple a susţinut două concerte la Bucureşti, în 1998 şi 2007.

Sâmbătă, în deschiderea UB 40, vor cânta Smiley, Alex Velea, Ştefan Bănică jr. şi Antonia.

Circulaţia auto în zona stadionului va fi restricţionată, sâmbătă, începând cu ora 15.00, iar accesul pe stadion se va face începând cu ora 15.30. UB 40 este o trupă britanică de raggae, înfiinţată în anul 1978, în Birmingham. Formaţia a vândut peste 70 de milioane de discuri.

 
Tag-uri:
deep purple
,concert
,

 

Versiune mobil | completa