Peste 700 de locuri bugetate şi neocupate după sesiunea din iulie la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, disponibile în toamnă

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Facebook//Universitatea Babes - Bolyai, Cluj - Napoca

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a anunţat, joi, că scoate la admitere pentru sesiunea din toamnă un număr de 719 locuri bugetate la licenţă, rămase neocupate în urma sesiunii din iulie.

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, joi, doar la trei facultăţi din cele 21 ale UBB - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs.

"Peste 7.000 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2013-2014. Dintre aceştia, 4.170 vor ocupa un loc bugetat şi aproximativ 3.000 un loc la taxă. Rata de confirmare a locurilor scoase la concurs a crescut cu 15 la sută faţă de anul trecut. În aceste condiţii, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. După finalizarea primei sesiuni de admitere au rămas disponibile 719 locuri bugetate, faţă de 842 de locuri în 2012. Pentru locurile neocupate va fi organizată o sesiune de admitere în perioada 9-20 septembrie 2013", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii UBB au subliniat că nu au mai rămas locuri bugetate nici la anumite specializări - informatică, publicitate, comunicare şi relaţii publice, jurnalism, informatică economică, limba şi literatura engleză.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că cele mai multe locuri bugetate la licenţă - 100 - au rămas neocupate la Facultatea de Istorie şi Filosofie, unde au fost scoase iniţial pentru admitere un număr de 359 de locuri.

UBB a scos pentru admiterea din iulie circa 4.890 de locuri bugetate.

Aproximativ 11.300 de absolvenţi de liceu şi-au depus, în perioada 15-21 iulie 2013, dosarele de admitere la cele 21 de facultăţi din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, cea mai mare concurenţă fiind înregistrată la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 4,1 candidaţi pe un loc.

Examenele au început în 25 iulie, iar rezultatele finale au fost anunţate în 31 iulie.

 
Tag-uri:
ubb
,locuri
,admitere

 

Versiune mobil | completa