Poliţiştii din Cluj au destructurat un grup infracţional specializat în cămătărie şi şantaj

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Publimedia//Andrei Spirache

Un grup infracţional format din patru persoane suspecte de cămătărie şi şantaj a fost destructurat de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Cluj, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, liderul grupării fiind arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj transmis, miercuri, grupul infracţional era compus din patru persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Cluj, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au destructurat un grup infracţional format din patru persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj. În urma probatoriului administrat în cauză, S. Iacob, în vârstă de 43 de ani, liderul grupului infracţional, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar Judecătoria Turda a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru 29 zile", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii IPJ Cluj au subliniat că în acest dosar s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de S. Iacob, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, faţă de S. Aron, de 56 ani, suspectat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la cămătărie, G. Erika, de 34 de ani, suspectată de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj şi cămătărie şi B. Samoilă, de 58 ani, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi complicitate la cămătărie.

"Marţi, pe raza municipiului Câmpia Turzii, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la reşedinţele şi firmele suspecţilor, ocazie cu care au fost ridicate mai multe obiecte, sume de bani şi înscrisuri", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

 

 

Versiune mobil | completa