Prefectura Cluj cere încetarea mandatului unui viceprimar din Cluj-Napoca pentru incompatibilitate

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: primariaclujnapoca.ro

Prefectura Cluj a solicitat secretarului municipiului Cluj-Napoca înaintarea unei propuneri de încetare a mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru (PDL), pe motiv de incompatibilitate, întrucât a deţinut aproape un an şi funcţia publică şi pe cea de asociat şi administrator la o firmă.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că dintr-o adresă primită de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) reiese că Gheorghe Şurubaru a deţinut funcţia de asociat şi administrator al unei firme până în mai 2013, la aproape un an de alegerea sa ca viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

"În urma unei sesizări a preşedintelui PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, care reclama, în 24 mai 2013, starea de incompatibilitate a viceprimarului municipiului Cluj-Napoca Gheorghe Şurubaru, am primit la Prefectura Cluj o adresă a ONRC din care se poate constata că, ulterior acestei date, Gheorghe Şurubaru a cerut schimbarea sa din statutul de administrator al societăţii Euro Divers SRL. Şurubaru a deţinut funcţia de asociat şi administrator al firmei respective în perioada septembrie 2006 - mai 2013. Prefectura Cluj a solicitat, în 11 iunie, secretarului municipiului Cluj-Napoca înaintarea propunerii privind încetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru", a spus Danciu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, în 24 mai a fost sesizată şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a verifica situaţia lui Şurubaru.

"În 24 mai 2013 am prezentat documente care atestau starea de incompatibilitate a viceprimarului Gheorghe Surubaru, un certificat emis de ONRC care atesta faptul că acesta era la acea dată asociat şi administrator al societăţii comerciale Euro Divers SRL şi declaraţia de interese a domnului Şurubaru, postată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, din care lipsea adevărul demonstrat de certificatul constatator emis de ONRC. Am sesizat atunci ANI şi Prefectura Cluj", se arată în documentul citat.

Mircea Jorj a subliniat că aşteaptă "demersurile legale şi fireşti de încetare a mandatului viceprimarului Gheorghe Şurubaru, dar şi sancţiunile datorate falsului regăsit în declaraţia de interese a acestuia".

Gheorghe Şurubaru nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

 

 

Versiune mobil | completa