Premieră la Cluj: taxa auto de poluare a fost anulată în instanţă!

Dacă soluţia în ceea ce priveşte taxa de poluare rămâne definitivă, protestele din stradă s-ar putea muta în instanţe

 

O decizie recentă a unei instanţe clujene, care priveşte înmatricularea fără plata taxei de poluare a autoturismelor aduse în ţară din statele Uniunii Europene (UE), este pe punctul de a crea un precedent istoric. Un bărbat din Turda a reuşit în instanţă înmatricularea unui autoturism dintr-un stat al UE, fără a mai plăti taxa de poluare. Florin Rareş Petean a dat în judecată Prefectura Cluj, în subordinea căreia se află Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto, şi a cerut să-i fie înmatriculată maşina adusă din Germania fără plata taxei de poluare.

În instanţă, avocaţii turdeanului au motivat că respectiva taxă este discriminatorie şi, în plus, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 50/ iulie 2008, privind instituirea taxei de poluare, nu poate modifica prevederile Codului Fiscal, întrucât acest lucru poate fi făcut doar de o lege, şi nu de un act normativ emis de Guvern. Tribunalul Cluj a admis cererea turdeanului şi a obligat Prefectura să-i înmatriculeze maşina fără plata taxei de poluare. Însă decizia nu este definitivă şi mai poate fi atacată numai la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Cluj. În situaţia în care Curtea nu va modifica soluţia pronunţată de instanţa de fond, vom asista la un precedent istoric în ceea ce priveşte eliminarea taxei de poluare. Un precedent care i-ar afecta în mod favorabil pe toţi cei care au plătit această taxă, dar care ar bulversa instituţiile statului, care s-ar vedea asaltate de cererile oamenilor. În varianta asta, triplarea taxei auto n-ar mai avea nicio acoperire. Dar iată care este povestea turdeanului care a reuşit această mică victorie în instanţă, precum şi explicaţiile date judecătorului de avocaţii săi, fără de care nu s-ar fi putut realiza nimic.


Un turdean împotriva statului


În cursul acestui an, Florin Rareş Petean a cumpărat din Germania un autoturism BMW 318i, care fusese fabricat în 1991. Turdeanul a dat 1.750 de euro pe autoturism şi l-a adus în ţară pentru a-l înmatricula. La Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto din cadrul Prefecturii Cluj, i s-a cerut să plătească taxa de poluare instituită de la 1 iulie 2008, ca urmare a intrării în vigoare a OUG 50/2008. Consultându-se cu un avocat, turdeanul a refuzat să plătească respectiva taxă şi a acţionat în judecată Prefectura judeţului Cluj, solicitând instanţei să oblige instituţia să-i înmatriculeze maşina fără plata taxei de poluare. Cei doi avocaţi care l-au reprezentat pe turdean în instanţă, respectiv Simona Todericiu şi Florin Cristea, au marşat, în principal, pe jurisprudenţa legilor din statele Uniunii Europene, al cărei membru este şi România, şi pe aplicarea unei Ordonanţe de Guvern pe care au considerat-o că este nelegală.

Avocaţii reclamantului: "Taxa de poluare este discriminatorie"


Procesul a început în 4 noiembrie, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Cluj. În faţa instanţei, avocaţii turdeanului au spus că, potrivit art.148, al.2 din Constituţia României, în urma aderării ţării noastre la Uniunea Europeană, prevederile tratatelor constitutive ale UE au prioritate în raport cu dispoziţiile contrare din legile interne. "Potrivit art. 25 din tratat, între statele membre sunt interzise taxele vamale la import şi export sau taxele cu efect echivalent", au explicat avocaţii, care au arătat în continuare că taxa de poluare instituită conform OUG din 1 iulie 2008 este discriminatorie. "Din analiza aplicării taxei, rezultă că ea este percepută numai pentru autoturismele înmatriculate în statele Uniunii Europene şi reînmatriculate în România, în timp ce pentru maşinile înmatriculate deja în ţară până la data de 1 iulie 2008, la noua înmatriculare taxa nu mai este percepută. Acest fapt încalcă principiile egalităţii în drepturi", a susţinut avocatul Florin Cristea, care a explicat şi din ce motiv taxa de poluare este discriminatorie.

"Nu pot exista deosebiri în funcţie de locul în care a fost înmatriculată maşina. Astfel, OUG 50/2008, privind instituirea taxei de poluare, implică o discriminare între maşini identice în funcţie de locul în care a fost realizată prima înmatriculare. Şi asta cu toate că tratatul privind constituirea UE interzice categoric astfel de discriminări. Prin noua taxă (de poluare - n.r.) se încalcă principiul nediscriminării produselor importate faţă de cele interne. Dacă alegem două maşini de aceeaşi marcă, acelaşi model, la fel de vechi, prima înmatriculată în România înainte de 1 iulie 2008, iar cealaltă din orice stat al UE, se va constata imediat diferenţa. Pentru prima, la o nouă reînmatriculare în ţară nu se va plăti taxa de poluare, în timp ce pentru cealaltă se percepe", a explicat, pentru clujeanul.ro, avocatul Florin Cristea.

Florin Cristea: "Codul fiscal nu poate fi modificat printr-o ordonanţă"


Pe de altă parte, un alt motiv în viziunea avocaţilor lui Florin Petean pentru care OUG 50/2008 nu poate fi aplicată este că acest act normativ modifică prevederile Codului Fiscal, după cum se precizează în art. 14/alin. 2 al respectivei ordonanţe, iar acest lucru nu este legal. "În acest articol al OUG 50/2008 se precizează că la data intrării în vigoare a respectivei ordonanţe, articolele 214/1 si 214/3 din Legea 571/2003, privind Codul Fiscal, sunt abrogate. Or, modificările aduse Codului Fiscal se fac doar prin lege, promovată de regulă cu şase luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia, şi nu prin Ordonanţă de Guvern. Aşadar, Codul Fiscal poate fi modificat numai prin lege, nicidecum prin ordonanţe ale guvernului, iar orice modificare ori completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui prin care a fost adoptat prin lege. De aceea, ordonanţa guvernului privind taxa de poluare este nelegală", a mai spus avocatul Florin Cristea.

Instanţa i-a dat dreptate turdeanului. În 5 decembrie, magistratul Cristi Danileţ, care a judecat acest dosar, a pronunţat soluţia şi a obligat Prefectura Cluj să-i înmatriculeze autoturismul lui Florin Rareş Petean, fără plata taxei de poluare. În plus, Prefectura a mai fost obligată să suporte 1.000 de lei drept cheltuieli de judecată. Decizia, însă, nu este definitivă şi mai poate fi atacată numai la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Cluj, în termen de 15 zile de la comunicare. Soluţia pronunţată de Tribunalul Cluj reprezintă o premieră cel puţin pentru instanţele din Ardeal.

 

 

Versiune mobil | completa