Şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, reţinut pentru complicitate la înşelăciune

de Andreea Unturica - Mediafax, Vasile Hotea

Foto: Mediafax (Andreea Balaurea)

Şeful Secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Radu Ciurea, a fost reţinut, miercuri, de către procurorii de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru complicitate la înşelăciune, alături de un psiholog din Deva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul psihiatru Radu Ciurea, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca a fost reţinut, alături de un psiholog din Deva, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru complicitate la înşelăciune, respectiv înşelăciune, după ce ar fi dat adeverinţe false unor persoane care ulterior au luat pensie pentru persoane cu handicap.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că medicul clujean Radu Ciurea, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca, a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurori, pentru că ar fi ajutat mai multe persoane să obţină pe nedrept indemnizaţii de persoane cu handicap.

Conform anchetatorilor, medicul ar fi eliberat în fals adeverinţe din care să rezulte că mai mulţi oameni suferă de boli psihice grave, iar ulterior, cei care au primit aceste adeverinţe, au obţinut pe nedrept indemnizaţii de persoane cu handicap.

Conform surselor citate, medicul ar fi eliberat adeverinţe pentru 17 persoane, cercetate în acelaşi dosar pentru înşelăciune.

Medicul este cercetat alături de un psiholog din Deva, reţinut şi acesta, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Medicul a recunoscut în faţa anchetatorilor că a eliberat adeverinţe sau scrisori medicale celor 17 pacienţi în decursul anilor 2008-2009, dar susţine că a eliberat aceste adeverinţe pe baza unor diagnostice reale, respectiv că nu a falsificat nici un act.

Medicul clujean şi psihologul din Deva vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 
Tag-uri:
ciurea
,reţinere
,

 

Versiune mobil | completa