Spectacol nocturn de teatru-dans în Grădina Botanică şi "Casa care dansează", la "Colours of Cluj"

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Facebook//Colours of Cluj Festival

Un spectacol nocturn de teatru-dans, care se va desfăşura în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, şi o proiecţie video interactivă pe o clădire din centrul oraşului, "Casa care dansează", vor avea loc în cadrul primei ediţii a Festivalului "Colours of Cluj", care va începe joi.

Directorul artistic al Festivalului "Colours of Cluj", Andreea Iacob, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cadrul manifestării va fi proiectat filmul lui Horaţiu Mălăele "Funeralii fericite", iar regizorul Tudor Giurgiu va susţine o sesiune de casting şi un atelier de actorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne-am propus să însufleţim oraşul în mijlocul verii. Joi, în prima zi a Festivalului «Colours of Cluj» va avea loc o proiecţie video interactivă, un proiect de videomapping pe faţada unei clădiri de pe Bulevardul Eroilor, intitulat «Casa care dansează» şi realizat de austriacul Klaus Obermaier. Imaginea video proiectată pe clădire va fi controlată direct de cei prezenţi prin mişcările lor, astfel încât vor avea posibilitatea «să mişte clădirea» din punct de vedere digital. De asemenea, sâmbătă, în Grădina Botanică va avea loc un eveniment în premieră, o noapte albă, unde vor avea un spectacol de teatru-dans realizat de compania clujeană «Create», care a fost prezentat în India, un concert de muzică instrumentală şi un recital de muzică, cu arii din opere şi poeme pe versurile trupei Semnal M", a spus Iacob.

Directorul festivalului, Cristian Hordilă, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, prin programul variat propus, adresat unui public numeros, "«Colours of Cluj» îşi propune să scoată oraşul din amorţeala specifică verii, când este lipsit de evenimente de amploare".

"Colours of Cluj" se va desfăşura de joi până duminică, bugetul festivalului fiind de 50.000 de euro.

 
Tag-uri:
festival
,cultură
,

 

Versiune mobil | completa