Troleibuze de 2 milioane de lei bucata, cu aer condiţionat şi camere video, puse în circulaţie în Cluj-Napoca

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Vasile Magradean)

Primăria Cluj-Napoca a pus în circulaţie, miercuri, primele patru troleibuze noi, dintr-un lot de zece, acestea fiind dotate cu camere de luat vederii, aer condiţionat şi computer de bord, precum şi cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru municipalitatea clujeană transportul în comun este o prioritate, pentru că reprezintă "o interfaţă cu cetăţenii".

"Până la sfârşitul anului, Primăria Cluj-Napoca doreşte achiziţionarea a zece troleibuze noi, din care patru le introducem acum în circulaţie. Sunt troleibuze de ultimă generaţie, cu toate dotările europene în materie, de la sistem de aer condiţionat, la camere video de supraveghere, sistem de afişare cu led, GPS, computer de bord sau rampă de îmbarcat cărucioare pentru copii sau persoane cu dizabilităţi. Consumul energetic este mai redus cu 40 la sută decât cele vechi. Costul unui troleibuz se ridică la 1,9 milioane de lei. Troleibuzele sunt de fabricaţie franceză şi sunt asamblate la Astra Arad, care a câştigat o licitaţie ce a permis semnarea unui acord - cadru pentru achiziţionarea a maximum zece troleibuze noi. Pentru municipalitatea clujeană, transportul în comun este o prioritate, pentru că reprezintă o interfaţă cu cetăţenii", a spus Boc.

Durata de utilizare a unui astfel de troleibuz este de 15 ani.

Potrivit primarului, în perioada următoare vor fi aduse la Cluj-Napoca şi autobuze electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

 

 

Versiune mobil | completa