Un consilier judeţean candidează la şefia PNL Cluj şi va fi contracandidatul lui Horea Uioreanu

de Adina Oşan, Vasile Magradean

Foto: Facebook//Mihai Szeplekan

Mihai Szeplekan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că ar dori să fie mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj pentru că, dacă e competiţie, "lucrurile în partid se mişcă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi-am depus, primul, candidatura oficială la funcţia de preşedinte al PNL Cluj la alegerile care vor avea loc în 14 septembrie, sub sloganul «Omul care pune suflet». Am avut o discuţie amicală cu actualul preşedinte al PNL Cluj, Marius Nicoară, şi i-am spus despre intenţia mea de a candida. Eu consider că am făcut alături de dânsul munca de preşedinte, pun suflet în ceea ce fac, cunosc fiecare membru al filialei, fiecare organizaţie, sunt un bun conducător, am scos un primar la Bonţida, în 2012 am fost cel care a încheiat toate protocoalele USL din judeţ din partea PNL. Am fost un om de echipă, care a pus interesele de partid înaintea celor personale. Echipa mea este tot partidul, consilierii judeţeni, locali, parlamentari şi primari. Aş dori să fie mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj, pentru că, dacă e competiţie, lucrurile în partid se mişcă", a spus Szeplekan.

Acesta a subliniat că îşi doreşte "o competiţie curată, de bun simţ" şi s-a declarat convins că va câştiga funcţia de preşedinte al PNL Cluj.

"După ce voi câştiga, voi sta ore întregi în sediu, voi promova munca, bunul simţ", a menţionat Mihai Szeplekan.

Szeplekan are 31 de ani, este vicepreşedinte al PNL Cluj şi este membru PNL din anul 2005. El a fost iniţial membru al PRM şi a lucrat pentru fostul deputat Petru Călian, iar după ce acesta s-a înscris în PC a trecut la PNL, alături de alţi membri ai tineretului PRM. Szeplekan este la al doilea mandat de consilier judeţean din partea PNL, fiind ales în 2009 în primul mandat.

Persoana care trebuia să îi ia locul lui Marius Nicoară, ales, în mandatul trecut, preşedinte al CJ Cluj, conform listei PNL pentru Consiliul Judeţean Cluj, era omul de afaceri italian Giacomo Dreoni, însă acesta a refuzat funcţia de consilier judeţean, astfel că locul a fost ocupat de Szeplekan. Acesta a fost angajat ca şofer al lui Nicoară în perioada în care condus CJ Cluj.

La Adunarea Generală de alegeri a PNL Cluj din 14 septembrie vor participa circa 700 de delegaţi.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi-a anunţat la începutul lunii iulie intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, la alegerile programate în 14 septembrie, în condiţiile în care actualul preşedinte al filialei, senatorul Marius Nicoară, a afirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Horea Uioreanu declarase, în 7 iulie, într-o conferinţă de presă că filiala judeţeană Cluj a PNL trebuie să obţină rezultate importante la alegerile europarlamentare de anul viitor şi la cele prezidenţiale.

"În discuţiile avute lunile trecute, dacă îmi depun candidatura la preşedinţia filialei judeţene Cluj a PNL la alegerile din 14 septembrie, am spus că voi avea discuţii cu primarii, cu consilierii şi, dacă voi avea susţinere, voi cugeta asupra candidaturii. Anunţ acum intenţia de a candida, de a începe discuţii pentru formarea unei echipe care să mă susţină. Avem paşi mari de făcut anul viitor, de a avea rezultate importante la alegerile europarlamentare de anul viitor şi la cele prezidenţiale, pentru alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte al României", spunea Uioreanu.

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că va face "un pas lateral" şi nu va mai candida la funcţia de preşedinte al filialei.

"Am condus timp de 12 ani PNL Cluj şi a intervenit uzura şi oboseala unei asemenea funcţii. Nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene la alegerile din 14 septembrie şi mă bucur că Horea Uioreanu are energia de a candida pentru această funcţie. Nu fac un pas în spate, ci unul lateral, voi rămâne în noua echipă", declara Nicoară.

Potrivit acestuia, Horea Uioreanu ar fi un "un element de continuitate" în PNL Cluj în condiţiile în care este co-fondator al PNL Cluj.

"Eu am dus sus ştacheta, PNL Cluj a ajuns cel mai puternic partid din judeţul Cluj. Am convingerea că noua echipă va fi una performantă şi va atinge obiectivele propuse, un rezultat bun la europarlamentare şi prezidenţiale", era de părere Nicoară.

Marius Nicoară şi Horea Uioreanu sunt membri ai PNL Cluj din 5 ianuarie 1990. Horea Uioreanu a fost deputat al PNL Cluj timp de două mandate, între 2004 – 2012, iar la alegerile locale din iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

 

 

Versiune mobil | completa