Vezi cum arată fântâna arteziană de la Avram Iancu, cu delfini, steluţe şi cai de mare

Vezi cum arată fântâna arteziană de la Avram Iancu, cu delfini, steluţe şi cai de mare

Noul termen anunţat pentru finalizarea pieţei Avram Iancu este 12 iunie. Deşi iniţial şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a anunţat că o parte din piaţa, cea din faţa Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, va fi gata la timp pentru Sărbătorile Pascale lucrarea s-a amânat. Muncitorii au reluat timid săpăturile după perioada sărbătorilor, iar lucrurile au evoluat destul de încet.

Cu toate acestea joi a fost descoperit soclul noii fântâni arteziane ce se află în proces de finalizare. Are un bazin nou şi a fost pavată cu mozaic alb cu albastru pe partea interioară cu temă marină. Dacă modul în care a fost realizată statuia lui Avram Iancu a creat dezbateri şi procese la Cluj, probabil la fel de controversate vor fi şi noile desene ale fântânii: un căluţ de mare, o stea de mare şi un delfin.

Investiţia este de peste 6 milioane de lei şi, pe lângă modernizarea fântânii, mai presupune şi modificarea sistemelor de iluminat ale Catedralei Ortodoxe şi Teatrului Naţional, crearea unor jocuri de apă noi şi introducerea sistemului cu muzică după care jeturile de apă vor fi direcţionate. Până la finalizare, municipalitatea trebuie să aleagă o melodie după care jeturile de apă "vor dansa". Lucrarea va avea ca termen de garanţie 20 de ani pentru instalaţiile de apă, 15 pentru cele electrice şi 3 pentru pavaj.
 

 

Versiune mobil | completa