Wizz Air va introduce cursa Cluj-Napoca - Tel Aviv, care va fi operată de două ori pe săptămână

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Bogdan Dănescu)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de compania aerină Wizz Air, o nouă rută va fi disponibilă de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Astfel, zborurile spre Aeroportul Internaţional "Ben Gurion" din Tel Aviv vor începe la sfârşitul lunii noiembrie şi vor fi operate de două ori pe săptămână.

"Locurile sunt disponibile la tarife pornind de la 39,99 euro, un singur zbor, cu toate taxele incluse, pe site-ul companiei. După Ierusalim, Tel Aviv este cel mai important centru economic şi de business din Israel. Cu peste 2,5 milioane de turişti anual, Tel Aviv a fost clasat în 2012 al cincilea cel mai vizitat oraş din Orientul Mijlociu şi Africa. Plajele din Tel Aviv joacă un rol major în promovarea oraşului, fiind adesea cotate ca fiind cele mai frumoase plaje din lume. Tel Aviv este recunoscut drept oraşul care nu doarme niciodată şi o capitală a distracţiei, datorită vieţii de noapte înfloritoare şi atmosferei tinereşti", se arată în documentul citat.

Daniel de Carvalho, corporate communications manager la Wizz Air, susţine, în comunicat, că este încrezător că Tel Aviv va beneficia de numărul mare de turişti care vor vizita Israelul.

"Suntem foarte bucuroşi să introducem, marţi, trei noi rute în reţeaua de zbor şi să conectăm Israelul de două noi ţări. După succesul zborurilor din Tel Aviv spre Budapesta şi Bucureşti, lansate încă din decembrie 2012, ne aşteptăm la acelaşi entuziasm din partea consumatorilor noştri privind noile servicii din Tel Aviv spre Vilnius, Katowice şi Cluj-Napoca. Aceste destinaţii vor fi foarte populare în comunitatea israelită ce călătoreşte în Europa. Suntem încrezători că Tel Aviv va beneficia de numărul mare de turişti care vor vizita Israelul în timpul anului", afirmă Daniel de Carvalho.

Directorul Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, David Ciceo, menţionează, în acelaşi comunicat, că zborurile spre Tel Aviv sunt o premieră pentru aeroportulul clujean, înscriindu-se în strategia de dezvoltare a reţelei de rute.

"Această destinaţie oferă posibilitatea călătoriilor turistice, dar va consolida şi legăturile de afaceri între Transilvania şi Israel. Avem convingerea că destinaţia Tel Aviv va avea popularitatea celorlalte rute operate de Wizz Air de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca", conchide Ciceo.

Zborurile din Cluj-Napoca spre Tel Aviv vor fi operate începând cu 24 noiembrie, miercurea şi duminica.

Wizz Air operează o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 de la 17 baze, 280 de rute, făcând legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări.

Compania estimează că, în acest an, va transporta 13,5 milioane de pasageri.

 

 

Versiune mobil | completa