Compact, Gândul Mâţei şi Cătălin Josan cântă la Festivalul "Basarabia"

Paul Ciuci

Clujenii sunt aşteptaţi vineri, 28 martie, de la ora 17, în parcarea centrului comercial Iulius unde se pot distra la ultima zi din cadrul Festivalului Cultural "Basarabia", la o serie de concerte susţinute de mai mulţi artişti cunoscuţi.
Între alţii, invitaţi să cânte sunt rockerii din trupa Compact, care revin în faţa clujenilor cu piese precum "Fata din vis", "După ani şi ani" şi "Un alt început". Băieţii sunt prinşi cu munca la următorul disc, care va fi gata cel mai probabil la sfârşitul anului. "Lucrăm la un disc nou-nouţ, fiindcă noi din 2004 nu am scos un disc cu piese noi. Vor fi cam 9-10 melodii de calitate, în acelaşi stil propriu. Noi nu ne schimbăm stilul fiindcă lumea vine la concertele noastre pentru că le place Compact, nu pentru că vor altceva. Vom lansa albumul iarna, nu scoatem niciodată primăvara sau vara nimic, pentru că nu avem timp, atunci avem multe concerte", a explicat Paul Ciuci, unul dintre membrii trupei, pentru Clujeanul.ro. Acest material discografic va suna mai "modern", întrucât, între timp, rockerii şi-au achiziţionat instrumente mai performante ca totul să iasă strună.
Trupa Compact se pregăteşte şi pentru turnee în afara ţării: două în Germania, în perioada iunie-iulie şi unul în Statele Unite, programat pentru luna septembrie.
Tot vineri, pe scena din parcarea Iulius Mall vor urca şi trupele basarabene Gândul Mâţei, Alternosfera, Hipnot şi Cătălin Josan, care s-a lansat în urma emisiunii "Megastar".

Festivalul "Basarabia", care se desfăşoară în 27 şi 28 martie, include lansări de carte, expoziţii de fotografie şi proiecţii de scurt metraje.
 

 

Versiune mobil | completa