Elevi clujeni în expediţie de ciclism prin România

Imagine de la exediţia de ciclism din 2007

35 de elevi clujeni, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, ai Liceului Teologic Unitarian "Janos Zsigmond" din Cluj, vor porni marţi dimineaţa, la ora 8, într-o expediţie de ciclism, în care vor străbate aproape 1000 de kilometri prin România, timp de două săptămâni.

Potrivit lui Zsolt Solymosi , unul dintre profesorii organizatori ai acestei expediţii, tinerii au un traseu foarte bine stabilit, care va cuprinde următoarele localităţi: Târnăveni, Mediaş, Shigişoara, Cristuru Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Băile Homorod, Vlăhiţa, Miercurea Ciuc şi Valea Uzului. La întoarcere, potrivit profesorului Solymosi, traseul va include localităţile Dărmăneşti, Comăneşti, Ghimeş, Lacul Roşu, Cheile Bicazului, Borsec, Topliţa, Regin şi Cluj.

"Vom dormi în corturi, avem şi o bucătărie mobilă şi o dată la patru-cinci zile vom dormi la câte o pensiune pe traseu, ca să ne mai odihnim şi în pat. Vom avea cu noi şi maşini, în cazul în care va fi nevoie să se care bagajele sau să mai meargă şi cu maşina cei obosiţi", a explicat Zsolt Solymosi pentru Clujeanul.ro.

Mai mult, acestă expediţie, organizată anual de către elevii de la la Liceul Teologic Unitarian "Janos Zsigmond" este, după cum a precizat profesorul Solymosi, una în care se explorează nu numai obiective turistice, istorice şi culturale, ci le oferă elevilor şansa de a evada din faţa calculatorului şi de a cunoaşte şi latura practică a lumii înconjurătoare.

 

 

 

Versiune mobil | completa