Iată cel mai tare banc din lume. Să fie de râs?

Care este considerat cel mai tare banc din lume

Cel mai amuzant banc din lume, despre un ţăran care îşi bate joc de un orăşean naiv, provine din Suedia, potrivit unui sondaj organizat de revista Reader's Digest în rândul cititorilor ei din lumea întreagă, informează letemps.ch. Revista Reader's Digest a organizat un sondaj printre cititorii ei din lumea întreagă, iar bancul trimis de Jörgen Jönsson din Suedia a primit cele mai multe voturi din cele 30 de ţări participante.
Cititorii au putut să voteze online, pe site-ul revistei sau prin poştă.

"Bancul suedez care a primit cele mai multe voturi conţine un tip de umor înţeles în toată lumea", a explicat Edwin Surbeck, redactorul-şef al revistei Reader's Digest Suisse. "Tânărul ţăran viclean care îl păcăleşte pe orăşeanul naiv este o poveste care există peste tot în lume. Bancurile care au obţinut cele mai puţine voturi au fost cele tipice umorului naţional. În definitiv, fiecare ţară are un anumit tip de umor propriu", a adăugat Edwin Surbeck.

Acest banc prezintă povestea unui orăşean care se hotărăşte într-o bună zi să meargă la vânătoare, la ţară.

Orăşeanul, îmbrăcat în costum şi purtând cravată, îşi încarcă arma, o pune la ochi, trage şi împuşcă un fazan care cade în curtea unui fermier. Orăşeanul se apropie de fermă, cu vădita intenţie de a-şi recupera prada, însă nimereşte peste un ţăran arţăgos.

"Vânatul a căzut în ferma mea! Este al meu!", strigă fermierul. Însă orăşeanul nu se lasă mai prejos: "Dar eu l-am împuşcat! Daţi-mi-l înapoi!", răspunde el. "Prea bine, atunci. Dacă vrei să îţi iei înapoi fazanul, va trebui să jucăm «ţărăneasca»", a continuat ţăranul. "Ce e asta?", întreabă orăşeanul. "Ei bine, îţi voi da un şut între picioare, iar apoi va fi rândul tău să îmi tragi un şut. Acela care va ţipa mai puţin va câştiga fazanul", explică ţăranul. Orăşeanul acceptă şi ia poziţia necesară. Ţăranul îşi ia elan şi îi trage un şut năprasnic între picioare. Vânătorul se prăbuşeşte şi se zbate de durere. După 20 de minute, el reuşeşte cu greu să se ridice în picioare, sperând să îşi ia revanşa, însă ţăranul îl opreşte spunându-i: "Gata, ai câştigat. Renunţ. Poţi să îţi iei fazanul".

 

 

Versiune mobil | completa