Top 10 "prăbuşiri extraterestre”

Top 10 "prăbuşiri extraterestre”

 Incidentul de săptămâna trecută, când elicea lungă de 20 metri a unei turbine de producere a energiei eoliene a fost distrusă în urma unui impact ciudat, a aprins din nou imaginaţia celor care cred în existenţa extratereştrilor.

 

Aceştia se declară convinşi că turbina, situată într-un câmp din localitatea Conisholme, aflată în comitatul britanic Lincolnshire, a fost avariată în urma prăbuşirii unui OZN.

 

Cotidianul britanic The Sun face un inventar al celor mai misterioase astfel de evenimente, într-un top 10 al celor mai ciudate “prăbuşiri extraterestre”.

 

Locul 10: Fenomenul Tunguska

O explozie misterioasă a avut loc în regiunea Tunguska din Rusia, pe 30 iunie 1908. Localnicii au observant o minge uriaşă de foc, urmată de o puternică undă de şoc. Nici până în zilele noastre, oamenii de ştiinţă nu au putut da o explicaţie satisfăcătoare pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.

 

Locul 9: OZN-ul din Shag Harbour

În noaptea de 4 octombrie 1967, lângă Shag Harbour, în sudul peninsulei Noua Scoţie, de pe coasta atlantică a Canadei, un obiect misterios s-a prăbuşit în mare, destul de aproape de ţărm. Au existat mai mulţi martori care au povestit că au văzut o lumină puternică, strălucitoare, şi au auzit un fluierat “ca de bombă”.

 

Alţi martori, care se plimbau de-a lungul ţărmului, au susţinut că obiectul a plonjat în apă, însă militarii şi scafandrii trimişi la faţa locului nu au găsit nimic. Cel puţin oficial… Localnicii spun că aceştia ar fi scos de pe fundul mării rămăşiţele unei nave extraterestre.

 

Locul 8: Incidentul Roswell

Probabil cel mai celebru eveniment de acest gen, incidental Roswell s-a petrecut în iulie 1947. Atunci, autorităţile locale din New Mexico au susţinut că au găsit rămăşiţele unei nave extraterestre prăbuşite. Guvernul a susţinut că era vorba doar de un balon meteorologic, iar evenimentul a fost uitat.

 

Din anul 1978 au început să iasă la iveală tot mai multe detalii pe marginea acestui subiect, inclusiv mărturia unui ofiţer din armata americană, care se declara convins că autorităţile au ascuns faptul că, de fapt, fusese vorba de prăbuşirea unei nave extraterestre. Ba mai mult, s-a aflat chiar că guvernul recuperase cadavrele extratereştrilor, cărora le făcuseră autopsie!

 

Locul 7: Pădurea Rendlesham

În Marea Britanie, cel mai cunoscut caz de apariţie a unui OZN s-a petrecut pe 26 decembrie 1980, în pădurea Rendlesham. Cazul este cu atât mai credibil cu cât a fost semnalat de soldaţi, căci presupusul OZN şi-a făcut apariţia chiar între două baze militare britanice.

 

O patrulă militară a observant în pădure un obiect misterios, metalic şi luminous, care parcă plutea într-o ceaţă galbenă. Deasupra obiectului pulsa un cerc de lumină albastră şi roşie, au mai povestit militarii.

 

A doua zi, încă mai puteau fi observate urme ciudate prin şi printre copaci, acolo und ear fi aterizat nava misterioasă. Iar localnicii au povestit că animalele au fost mai agitate decât de obicei. Şi în zilele următoare au fost observate alte luminiţe ciudate.

 

Zvonurile spuneau că soldaţii au fost ameninţaţi de către superiori şi au fost puşi să semneze documente prin care erau obligaţi să păstreze tăcerea în legătură cu ceea ce au văzut.

 

Locul 6: Incidentul Kecksburg

Mii de oameni au văzut o minge uriaşă de foc pe cerul Pennsylvaniei, în ziua de 9 decembrie 1965. Mulţi au început să strige că văzuseră un OZN. În Pittsburgh, localnicii au susţinut că “ceva” se prăbuşise în pădure, lăsând în urmă un fum albastru.

 

Un pompier din zonă a povestit ulterior că văzuse obiectul căzut, iar acesta era de mărimea unui Volkswagen Beetle, cu nişte hieroglife asemănătoare cu cele egiptene, încrustate pe el.

 

Soldaţii trimişi să cerceteze cazul au susţinut că nu au găsit absolute nimic, dar localnicii erau convişi că, de fapt, au curăţat zona.

 

Locul 5: Dalnegorsk

Locuitorii oraşului Dalnegorsk, din URSS, au povestit că, pe 29 ianuarie 1986, la ora 20, au văzut o sferă luminoasă, roşiatică, în dreptul dealului cunoscut sub numele “Cota 611”.

 

Obiectul era cam jumătate cât Luna plină şi s-a prăbuşit pur şi simplu, fără să facă zgomot.

 

Specialiştii sosiţi în zonă, trei zile mai târziu, au găsit urme de aterizare, dar şi urme de copaci arşi.

 

Locul 4: Incidentul Coyame

Unul dintre cele mai ciudate cazuri s-a petrecut în seara zilei de 25 august 1974. Radarul militar american a detectat un obiect zburător neidentificat care venea spre spaţiul aerian al SUA, dinspre Golful Mexic. Câteva momente mai târziu, s-a ciocnit cu un avion mic, civil, şi a dispărut de pe radar.

 

Guvernul Mexican a trimis la faţa locului o echipă care să recupereze resturile avionului. Iar aceştia au susţinut că au găsit şi un disc de metal, strălucitor. Ciudăţeniile nu se opresc aici: soldaţii s-au întors la bază, însă au murit cu toţii, subit, din cauze necunoscute. Bineînţeles, s-a sugerat că aceştia fuseseră expuşi unor substanţe biologice sau chimice letale, emanate de misteriosul obiect.

 

Locul 3: OZN-ul spaniol

Spania s-a confruntat pentru prima dată cu un incident de acest fel în 1994, pe 18 ianuarie. Atunci, localnicii din Cando au văzut o minge uriaşă de foc, de mărimea Lunii, care ar fi explodat în aer.

 

Ulterior, au găsit şi locul und ear fi explodat, iar acolo copacii erau arşi, căzuţi la pământ. Explicaţia dată de autorităţi pentru acest eveniment a fost că, de fapt, au ars nişte depozite de gaze, ieşite din subteran, după ce a fost înlăturat pământul de deasupra.

 

Locul 2: Incidentul din munţii Berwyn

Acesta este cunoscut şi ca “Roswell-ul galez” şi s-a petrecut pe 23 ianuarie 1974, în nordul Ţării Galilor, în munţii Berwyn. Acolo se spune că s-ar fi prăbuşit un OZN, iar în locul unde a căzut au fost găsite rămăşiţele unor corpuri de extratereştri.

 

Desigur, şi acest eveniment a fost imediat acoperit de autorităţi, care au susţinut că, de fapt, se petrecuse un cutremur.

 

Locul 1: Extraterestrul din Texas

Legenda spune că un OZN s-a prăbuşit în Texas, pe 17 aprilie 1897, explodând în mii de bucăţi. Mai mult, localnicii au susţinut că au găsit şi corpul unui extraterestru mic, pe care l-ar fi îngropat în cimitirul local. Ei au descris şi epava pe care au văzut-o, acoperită cu nişte hieroglife nemaivăzute pe Pământ.

 

În 1973, o bătrânică de 91 de ani a mărturisit că întreaga legendă este adevărată – ea fusese martor la tot, fiind atunci doar o copilă. Femeia a spus că într-adevăr localnicii îngropaseră corpul extraterestrului, însă ea nu a văzut locul prăbuşirii navei, întrucât părinţii nu i-au dat voie să se apropie.

 

 

 

Citeşte şi: 

Dosarele OZN devin publice

Fenomenul Tungusla - Bombă atomică? OZN? Meteorit gigantic? Cea mai puternică explozie din istoria omenirii rămâne un mister

 

 

 

 

 

Versiune mobil | completa