Andrei Gheorghe îşi deschide la Cluj clinică de 3 milioane de euro

Fosta vedetă de televiziune Andrei Gheorghe a intrat în afaceri la Cluj, unde va deschide cât de curând o clinică de dializă. Cunoscut mai ales ca realizator de emisiuni de radio şi televiziune, Andrei Gheorghe a părăsit acest domeniu şi a intrat în afaceri. Iar pentru asta, Gheorghe s-a orientat, a lăsat Capitala şi a trecut Carpaţii, găsind o bună oportunitate la Cluj.

 

Aici, fostul realizator de emisiuni de televiziune îşi va deschide o clinică privată de dializă în cartierul Gheorgheni. Mai precis, pe strada Take Ionescu, nr. 72. “De ce în Cluj? Pentru că îi ştiu pe clujeni oameni aşezaţi şi chibzuiţi şi că oraşul îmi este foarte drag. Plus că, nu vreau să fiu ipocrit, am găsit o oportunitate de afaceri la Cluj”, a explicat Andrei Gheorghe, pentru clujeanul.ro.

 

"Ştii cum e, dacă nu mai vrei să faci presă, îţi cauţi un bussines. Aşa am făcut şi eu după ce am plecat din televiziune. Dar nu sunt singurul investitor în povestea asta de la Cluj, că doar nu sunt eu buricul pământului să le ştiu pe toate. Sunt cu nişte oameni extrem de drăguţi şi inteligenţi, care au venit cu această idee. Ei au know-how-ul, dar sunt şi oameni care finanţează şi, în acelaşi timp, asigură mersul lucrurilor, pentru că nu este o treabă uşoară”, explică Gheorghe.

 

 

Investiţie de trei milioane de euro

 

 

Construcţia viitorului centru privat de dializă din Cluj, care se va numi “Rena Clinic”, a început în urmă cu câteva luni, iar acum, potrivit lui Andrei Gheorghe, este finalizată în proporţie de 70-80 la sută. “Construcţia trebuia să fie gata la sfârşitul lunii trecute, când trebuia să vin să tai panglica, vorba aia, ca primarul, dar din cauza unor probleme independente de voinţa mea, s-a amânat. Cel mai probabil, îi vom da drumul în prima parte a anului viitor”, a declarat Andrei Gheorghe. El a amintit că a avut câteva probleme chiar la începutul derulării afacerii, când căuta un teren adecvat investiţiei, “la Cluj preţurile terenurilor nu-s cu mult mai mici decât în Bucureşti”, dar şi în alegerea constructorului. “Ştii ce mi-a făcut primul constructor? Mi-a tăiat un pomişor din curte. Şi ştii ce mi-a spus? Că pomişorul ăla nu cadra cu ambientul. Când am văzut, mi-a venit să-i omor. I-am dat pe toţi afară”, dezvăluie fostul realizator de emisiuni de televiziune.

 

Însă asta nu e tot. Andrei Gheorghe spune că, de curând s-a întors din Franţa, unde a fost să cumpere un “aparat medical minune pentru bărbaţi”. “Mă pregătesc să aduc singurul aparat non-invaziv împotriva cancerului de prostată din Europa de Est. Aparatul respectiv nu-ţi deschide nimic, te întinzi pe o masă, execuţi procedura şi pleci acasă pe picioarele tale. E o procedură de jumătate de oră. Atât. E o minune. A costat foarte mult, însă cred că a meritat”, a declarat Gheorghe, susţinând că investiţia în clinica de dializă de la Cluj şi în aparatul împotriva cancerului de prostată ar fi de aproximativ trei milioane de euro.

 

 

Se lucrează de zor la finalizarea cliniciiContactat de către clujeanul.ro, viitorul director medical, conf. univ. dr. Costel Spânu a fost destul de zgârcit în a oferi alte amănunte despre investiţie. “E prematur să vorbim acum, deoarece construcţia e încă în faza de amenajare. Nici actele nu sunt gata”, a declarat conf. dr. Costel Spânu, adăugând că o discuţie pe tema asta ar fi bună doar după ce clinica va fi dată în folosinţă. La insistenţele clujeanul.ro, viitorul director medical de la “Rena Clinic”a fost de acord să mai ofere câteva informaţii. “Vor fi 12 aparate de dializă care vor deservi 50, maximum 70 de pacienţi în sistem ambulatoriu din judeţul Cluj şi din apropiere. Însă nu mă întrebaţi de tarife, că nu ştiu”, a spus conferenţiarul Costel Spânu.

 

În Cluj există deja un centru privat de dializă, Nefromed Dialysis, care tratează în sistem ambulatoriu pacienţi din judeţ dar şi din judeţele învecinate, precum şi o secţie în cadrul Spitalului Judeţean Cluj, unde sunt trataţi bolnavii internaţi.

 

 


 


Încă se lucrează

 

Reporterii clujeanul.ro au vizitat, la sfârşitul săptămânii trecute, clinica de dializă de pe strada Take Ionescu. La ora vizitei, muncitorii lucrau de zor la finalizarea construcţiei. “Din punctul nostru de vedere, în două, maximum trei săptămâni, e gata”, a spus şeful de şantier. Clădirea are parter şi două etaje, iar unele încăperi găzduiesc deja aparatura de specialitate. Directorul medical de la “Rena Clinic” va fi conf. univ. dr. Costel Spânu, iar cel administrativ, dr. Ştefan Florian (doar o coincidenţă de nume cu şeful Clinicii de Neurochirugie Cluj, prof. Ştefan Florian – n.r.).

 

 

Versiune mobil | completa