Imola Kezdi, între scenă şi familie

FERICITĂ. Faptul că a devenit mamă, spune Imola, este cel mai important lucru din cariera sa

O prezenţă extrem de agreabilă şi o actriţă foarte talentată. Aşa poate fi descrisă tânăra mămică Imola Kezdi, actriţă la Teatrul Maghiar din Cluj. Micuţa Rezi, de un an şi jumătate, i-a schimbat cu desăvâşire viaţa Imolei. Cu toate că şi-a reluat activitatea pe scenă, destul de repede după naştere, actriţa recunoaşte cu mândrie că "e bine să fii actriţă şi mămică totodată".
 

Între maternitate, alăptat şi teatru
 

După ce a născut-o pe micuţa Rezi, în primăvara anului trecut, Imola şi-a reluat la scurt timp activitatea pe scena Teatrului Maghiar din Cluj. Între repetiţii şi maternitate, tânăra mămică a reuşit să găsească echilibrul perfect pentru ea şi copil, motiv pentru care este extrem de încântată. "După ce am născut-o pe ea, cînd avea trei luni,  am revenit la teatru pentru piesa "Unchiu Vania". Lucram cam două ore şi jumătate pe zi şi mă împărţeam între două alăptări şi repetiţii. A fost foarte greu, dar a meritat. Anul trecut în iunie şi august m-am simţit foarte obosită. Îmi făceam griji să nu am probleme cu laptele", a povestit Imola. După repetiţiile la piesa "Unchiul Vania” însă, actriţa a mărturisit că "s-au mai rărit" spectacolele, fiind cam două-trei pe lună, aşa că avea mult mai mult timp la dispoziţie pentru fetiţa sa.

 

Timpul a trecut, iar Rezi are aproape un an şi jumătate. Este veselă, foarte energică şi nu de mult a învăţat să facă primii paşi, dar şi să rostească primele cuvinte: "piatră" şi "tata". "A început să facă primii paşi din 13 mai. Este foarte energică şi se înţelege de minune cu soţul meu (regizorul Attila Keresztes - n.r). A început să zică "tata" iar "mama" zice mai stâlcit", a mai spus tânăra mămică.

 

Deşi a încercat să petreacă cât de mult timp a putut cu Rezi, Imola a angajat şi o bonă care să o înlocuiască cât timp era ocupată cu repetiţiile. "Bona este o tânără de 21 de ani studentă la Cluj la Pedagogie. Se înţelege foarte bine cu Rezi", a adăugat mămica Imola.
 

"Eu zic că seamănă cu mine"
 

Cu mândrie în glas, Imola a mărturisit că Rezi îi seamănă la ten şi la păr, ochii sunt moştenire de la ambii bunici, iar la privire şi fizionomie se aseamănă cu tatăl. "Eu zic că seamănă cu mine, dar lumea zice altceva. Când ieşim în parc la plimbare şi nu e îmbrăcată lumea îmi spune "Ce frumos băieţel aveţi"", spune zâmbind Imola.

 

Deşi are un an şi cinci luni, potrivit mamei, Rezi este îndrăgostită de cărţile cu ilustraţii, dar îi plac şi maşinuţele, mai mult decât păpuşile. Jucăria ei favorită este o pianină viu colorată şi un cărucior pentru păpuşi, pe care îi place să îl plimbe singură când iese cu mama sau bona la plimbare. "Numai cinci minute preferă o jucărie. Se satură foarte repede de o orice", a precizat actriţa. Şi la capitolul mâncăruri favorite, fetiţa are deja nişte preferinţe foarte bine stabilite, după cum spune chiar mama sa. "Îi plece foarte mult pâinea, carnea de pui sau de curcan şi cerealele. La capitolul fructe stăm cam prost, nu îi plac aproape deloc. Dacă mă aude spunând că mă duc să fac suc de mere, nu îl bea când i-l aduc, dar dacă nu ştie că m-am dus să fac suc de mere, nu are nicio problemă, îl bea cu paiul", mai povesteşte amuzată mămica.
 

Mai vrea şi un băiat
 

Chiar dacă are o fiică pe care o adoră, Imola a mărturisit că o tentează ideea de a mai face un copil, care, spune ea, i-ar plăcea foarte mult să fie băiat. “Deocamdată, ne mai odihnim un pic şi ne bucurăm de Rezi", a mai spus cu zâmbetul pe buze actriţa.

 

Ea se consideră o mămică foarte energică. "Maternitatea m-a schimbat enorm în bine. Am mai multă energie şi mai multă răbdare - şi pentru fiica mea şi pe scenă. Sunt mult mai precaută şi din când în când îmi pun întrebarea "oare fac totul bine?" Dar cred că e ceva natural la mămici cu primul copil", spune Imola. Ea se va întoarce pe scenş
 Probe pentru un film italian şi unul francez
 

Imola Kezdi s-a întors recent acasă după ce, în luna iulie, a petrecut o vreme la Gyula, în Ungaria, unde a repetat pentru piesa "Richard al III-lea", în care interpretează rolul reginei Elisabeta. Spectacolul va putea fi vizionat şi pe scena clujeană, în luna noiembrie. Tot în perioada în care a stat la Gyula, Imola a fost chemată pentru a da două probe - pentru un film italian şi unul francez.

 

"M-au chemat la probe şi aştept să fiu contactată. Oricum, nu cred că voi merge, pentru că în luna septembrie şi octombrie când se filmează eu sunt ocupată cu un turneu la Budapesta şi apoi la Bucureşti cu piesa "Unchiul Vania", a detaliat actriţa. În acestă perioadă, Imola este prinsă cu repetiţiile pentru piesa "Trei surori", în regia lui Tompa Gabor, care va avea premiera la Cluj, pe 24 septembrie.
 Premii de "marcă"

Imola Kezdi este una dintre cele mai cunoscute actriţe de teatru din ţară. Ea a primit în 2006 premiul pentru cea mai bună actriţă tânără la Festivalul Naţional de Teatru de la Pecs, din Ungaria, care se adaugă distincţiilor şi nominalizărilor UNITER. Deasemenea, actriţa de origine maghiară a putut fi văzută şi în filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", unde a interpretat rolul unei tinere pe nume Ana.

 

 

Versiune mobil | completa