Americanul Josh Sparks, noul transfer al echipei U-Mobitelco Cluj

de Adina Oşan

Baschetbalistul american Josh Sparks este noul component al echipei U-Mobitelco Cluj, el aflându-se la prima experienţă în Europa, potrivit anunţului de luni al clubului ardelean.

Josh Sparks are 23 de ani, 2.05 metri înălţime, sezonul trecut a evoluat la Valdosta Blazers State University şi se află la prima experienţă în Europa.

Sparks a evoluat în 29 de meciuri la Valdosta Blazers State University, în stagiunea 2012-2013, cu o medie pe meci de 31 de minute jucate, 13.5 puncte, 9 recuperări.

Jucătorul american a fost liderul la capace al echipei sale, cu o medie de 3.4 capace pe meci (100 reuşite în total în sezonul 2012-2013).

Antrenorul echipei clujene Dorin Pintea a declarat că Sparks este un jucător de perspectivă şi speră ca acesta să dea un randament cât mai bun. "Prin aducerea lui Josh Sparks am închis capitolul jucători straini. Am ţinut să îl aducem pe Sparks, pentru a întări poziţia 4. Este un jucător tânăr, de perspectivă şi sper ca în scurt timp de la sosirea la echipă să dea un randament cât mai bun, atât în atac, cât şi în apărare", a declarat Pintea.

Josh Sparks este al şaselea transfer al echipei ardelene din această vară, după cele ale jucătorilor Ivan Kuburovici, Branko Cuici, Boris Lalovici, Darius Hargrove şi Miljan Medvedj.

 

 

Versiune mobil | completa