Florian Walter, audiat la DIICOT în dosarul transferurilor de la "U" Cluj

de Pacala Dana - Mediafax, Vasile Magradean

Foto: Mediafax (Radu Oltean)

Surse judiciare au declarat că Florian Walter s-a prezentat, luni, la DIICOT Cluj, însoţit de un avocat, şi a fost audiat circa 30 de minute, el refuzând să facă vreo declaraţie presei.

Conform surselor citate, Walter a fost audiat în dosarul privind transferul unor jucători ai echipei de fotbal "U" Cluj la Petrolul Ploieşti, acţiune care ar fi provocat un prejudiciu de 11 milioane de euro clubului clujean.

Anul trecut, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informa că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

La rândul său, Poliţia Română preciza că sportivii au fost înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro. Astfel, se estima că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 lei).

În 14 noiembrie 2012, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Cluj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au făcut percheziţii la Cluj şi Ploieşti, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării unor înscrisuri şi documente.

"Transferul cu titlu gratuit al unor jucători cotaţi pe piaţă cu o valoare ridicată, estimată la aproximativ 11.000.000 de euro şi care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziţiei, în contextul unei situaţii financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate", arăta DIICOT.

Finanţatorul Universităţii Cluj la acea vreme, Florian Walter, anunţa, la finalul sezonului 2011/2012, că părăseşte gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploieşti, club la care doreşte să se implice financiar. Florian Walter se declara dezamăgit de autorităţile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susţinerea echipei.

În vara lui 2012, Petrolul Ploieşti a transferat cincisprezece fotbalişti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaş, 25 ani), George Galamaz (fundaş, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaş, 27 ani), Constantin Grecu (fundaş, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaş, 29 ani), Laurenţiu Marinescu (mijlocaş, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaş, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaş, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocaş, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocaş, 23 ani) şi Ionuţ Neag (fundaş, 18 ani).

Florian Walter a mai fost audiat, şi în luna decembrie, de procurorii DIICOT Cluj în acest dosar.

În 3 iunie, Florian Walter a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Petrolul Ploieşti, această funcţie fiind preluată de acţionarul majoritar al grupării prahovene, Dan Capră.

 
Tag-uri:
walter
,diicot
,audiere

 

Versiune mobil | completa