Muntenegreanul Boris Lalovici, noul pivot al echipei "U" Mobitelco Cluj

de Traian Terzian - Mediafax, Adina Oşan

Preşedintele executiv al formaţiei "U" Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost transferat jucătorul muntenegrean Boris Lalovici, care evoluează pe postul de pivot.

"Lalovici este un centru clasic, nu un pivot mobil, am semnat cu el, suntem bucuroşi şi sperăm că va arăta aceeaşi valoare ca la Hemofarm Vrşeţ sau în Bosnia, unde a jucat sezonul trecut. Am mai avut pivot din Muntenegru la echipă, sperăm să ne aducă aceeaşi satisfacţie. Purtăm negocieri cu mai mulţi jucători, iar printre aceştia se numără şi americanul Darius Hargrove, care a jucat la campioana CSU Ploieşti. Vom oferi amănunte despre aceste negocieri, atunci când vom avea contracte semnate", a spus Cristescu.

Boris Lalovici are 2.04 metri, 31 de ani şi joacă pe postul de pivot. În sezonul 2012-2013 a evoluat în prima ligă din Bosnia, la Zrinjski, iar anterior a mai trecut pe la Hemofarm Vrşeţ (Serbia), Hercegovac (Bosnia) şi Etha Nicosia (Cipru).

Americanul Darius Hargrove (31 de ani), care şi-a exprimat dorinţa de a reveni în România, dar la formaţia clujeană, a fost unul dintre jucătorii de bază ai campioanei CSU Ploieşti, cu care a câştigat titlurile naţionale în 2009, 2010 şi 2012. El a început şi stagiunea 2012-2013 cu prahovenii, dar a plecat după campania din FIBA Eurochallenge, în care a fost cel mai bun marcator. În urmă cu două sezoane, în play-off, Hargrove a fost depistat pozitiv la un control antidoping, fiind suspendat pentru consum de canabis pentru o lună, dar a revenit la timp în teren pentru a juca finala şi a cuceri titlul de campion.

 

 

Versiune mobil | completa