Duster se bate cu VW Tiguan şi Audi Q5 în topul celor mai bine vândute SUV-uri din Germania

Duster se bate cu VW Tiguan şi Audi Q5 în topul celor mai bine vândute SUV-uri din Germania

Vânzările mărcii autohtone au înre­gis­trat în august o creştere de aproape 1% şi de 4% în iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut, la aproape 15.700 de autotu­ris­me, după ce la începutul verii Dacia a înre­gistrat un uşor declin.


Constructorul autoh­ton a urcat în august pe locul 16 în topul celor mai bine vândute mărci din acest an la nivel european, depăşind Suzuki.


În condiţiile în care majoritatea con­struc­torilor europeni se repliază în acest an, re­du­când producţia pe fondul încheierii pro­gra­melor de tip "Rabla" din Europa de Vest, Dacia înregistrează în continuare o creş­tere a producţiei de peste 20%. Pe fon­dul intrării în producţie a SUV-ului Duster, până la finele anu­lui constructorul autohton va produce în to­tal 330.000 de autovehicule, dintre care mai mult de 300.000 vor repre­zen­ta exporturile că­tre pieţe din Europa de Vest. În prezent ca­denţa de producţie a Dacia este de aproxi­ma­tiv 1.400 de unităţi pe zi, cel mai ridicat ni­vel atins vreodată pe plat­forma de la Mioveni.

Află mai multe din Ziarul Financiar

 

 

Versiune mobil | completa